Walk of Orsa

Malin Olsson

– Skattungetjejen med star quality.

Malin Olsson – En av våra mest kända programledare, med rötterna i Skattungbyn.
Foto: Wikipedia.

Malins pop-karriär kröntes i gruppen NG3 som bland annat fick en Norgehit.

Malin Olsson – eller Malin Isabel Sofie Dos Santos Cardoso Olsson som hennes fullständiga namn är (mamma är från Portugal) är möjligen vid sidan av Kalle Moraeus Orsas mest kända ansikte. (Övriga jämförelser lämnar vi därhän). Idag är hon visserligen inte bosatt här, men rötterna är rejält förankrade i den Skattungbyska myllan.

Malin föddes 1982 och kom via musiken snabbt i kontakt med scenen och offentligheten. Här hemma spelade hon både flöjt och fiol och sjöng givetvis också i kör – nästan ett obligatorium för de som växt upp i närheten av Ingrid Eriksson …

Malin började plugga både språk och ekonomi men i ett plötsligt infall anmälde hon sig 19 år gammal till Miss Sverige-tävlingen 2001 – och vann! Som Miss Sweden blev hon vårt hopp i Miss Universum i Puerto Rico. Efter det äventyret satsade hon ett tag på musiken igen, bl a i gruppen NG3 som fick en liten nordisk hit med låten The Anthem. 2005 var det dock dags för karriärsbyte och Malin började den karriär som hon kanske är mest känd för – som programledare i TV.

Första tv-jobbet var hiphop-kanalen The Voice TV, en kanal som i Sverige dock blev kortlivad. Det blev inte Malins karriär. Hon plockades upp av SVT Barn där hon ledde programmet Bobster och sedan gick vidare till bl a Ponnyakuten vars första säsong hon ledde. Malins förkärlek för barn- och familjeprogram har bland annat lett till att hon lett SVT:s sommarlov alla säsonger utom en sedan 2010! Men vi har också sett henne i Melodivestivalsammanhang och i Vem bor här för att inte nämna Julmys som sändes från Myrängsgården.

Vi kommer dessutom att få se henne i panelen för Komiker utan gränser under året.

Privat är Malin sambo (med sångaren Simon Peyron) och har två barn. Familjen bor i Malmö.

Janne Bäckman.

Nästa sten: August Larsson.