Valbataljen 2022 – del två

GREN 2 – VÅGMÄSTAREN

Innan akrylfärgen ens hade hunnit torka anlände de tävlande till arenan på Dalagatan 1. En snabbfika senare var det dags för gren två, Vågmästaren. Momentet, baserat på en ”Bäst i test”-gren från tv-programmet med samma namn gick ut på att deltagarna fick plocka på sig saker från ett bord och i tur och ordning gå fram till en våg. Det gällde att komma så nära 1337 gram som möjligt, men absolut inte över. Den tävlande hade max tre vägningar till sitt förfogande.

Bordet med en massa grejer i olika viktklasser.

Per inser att han skulle tagit en större tugga av bananen.

FÖRST UT VAR MARC (SD) som stegade fram och satte tonen med 1240 gram. Näst på tur var Bengt-Åke (KD). Friskt vågat, hälften vunnet brukar det heta. Nu satsade Bengt-Åke lite för friskt, vågen passerade 1337 gram och således en plump i protokollet. Eva (V) blev kanske skrämd av Bengt-Åkes taktik och efter lite vånda körde hon en lite försiktigare taktik och stannade på 852 gram. Nu stegade Magnus (S) fram med ett hänglås, en burk trallskruv, ett vikingaskepp och en tuggleksak. Vågen smektes upp i imponerande 1274 gram, snyggt! Joep (MP) gjorde sitt yttersta för att matcha Magnus siffror, även om det blev fina 1173 gram så räckte det inte riktigt ända fram. Mikael (C) tyckte att det räckte med en planka och en bok. Inte så pjåkigt men vågen stannade på 1122 gram. Kenneth (L) började med silvertejp och avslutade med en burk rakskum och landade på 1191 gram som räckte till en tredjeplats. Sist ut var Per (M). Det blev rafflande! Ett bokstöd och en äggskivare lade grunden men ett aningen för litet bett från bananen gjorde att vågen med några futtiga gram blev övertrasserad. Plump men stilpoäng. Vinnare blev alltså Magnus med sina 1274 gram. Tätt följd av Marc och Kenneth.

Mikael analyserar vad som passar ihop med plankan.

Eva begraver ansiktet i sina gren 1-färgade händer.

Magnus vinnarvägning.

GREN 3 – SANDLÅDAN

Sista grenen var helt enkelt en gammal hederlig bouleturnering. Dagen till ära var vi lyckligt lottade att få ha Bosse Conradsson, från SPF, som instruktör och domare. Efter en klockren genomgång av spelets alla regler var det dags för lokalpartiernas representanter att ge sig in i turneringsträdet. Vinnarna i kvartsfinalerna gick som brukligt framåt till semifinal. Förlorarna gick bakåt till en B-semifinal och kamp om de fyra sista platserna.

Boulebanan ockuperades av lokalpolitiker.

Bengt-Åke drar iväg ett silverkast. Magnus jublar inombords.

I KVARTSFINALERNA fick vi se Magnus, Per, Bengt-Åke och Eva vinna och gå framåt i turneringen och slåss om de första fyra platserna. I ”bakåtturneringen” vann Marc över Kenneth och Mikael över Joep. Marc tog sedan en meriterande seger över Mikael och hamnade på 5:e plats.
I jumbofinalen fick Joep se sig slagen av Kenneth. I semifinalerna ställdes Magnus mot Per och Bengt-Åke mot Eva. Det blev Magnus och Bengt-Åke som drog de längsta stråna och fick mötas i en välspelad final. Inför storpublik (nåja) stod till slut Magnus som vinnare! Tredjeplatsen gick till Eva, vilket var extra imponerande då hon kastade med fel hand på grund av en axelskada.

DET INNEBAR ATT i den totala sammanräkningen stod, precis som för fyra år sedan, Magnus Bjurman som segrare. På andra plats hamnade Marc Ersson och bronspengen hängde vi runt Kenneth Eklinds hals. 

Kenneth kör en ”To boule or not to boule”-pose.

Bouleexperten Bosse ger Bengt-Åke och Joep några tips.

Hela gänget samlat. Vissa är mer stolta över sitt diplom än andra.

DELTAGARE VALBATALJEN 2022

Bengt-Åke Svahn, KD

Per Rudfeldt, M

Joep Meens, MP

Marc Ersson, SD

Kenneth Eklind, L

Eva Janstad, V

Mikael Thalin, C

Magnus Bjurman, S

Resultat ”Vågmästaren”
1. Magnus, S              10
2. Marc, SD                  8
3. Kenneth, L               6
4. Joep, MP                 5
5. Mikael, C                 4
6. Eva, V                       3
7. Bengt-Åke, KD        0
8. Per, M                      0

Resultat ”Sandlådan”
1. Magnus, S           10
2. Bengt-Åke, KD      8
3. Eva, V                    6
4. Per, M                    5
5. Marc, SD               4
6. Mikael, C               3
7. Kenneth, L            2
8. Joep, MP              1

Slutställning 
1. Magnus, S           23
2. Marc, SD              20
3. Kenneth, L           18
4. Eva (V)                 15
5. Bengt-Åke, KD     13
6. Joep, MP              10
Mikael, C                   10
8. Per, M                     6

Vi tackar alla inblandade för en häftig kamp och önskar lycka till i den ”riktiga valbataljen”!