Valbataljen 2022 – del ett

EN MÅLANDE START

Fyra år går snabbt! Det känns som att det var igår Magnus Bjurman (S) vann den förra Valbataljen. Ska Magnus upprepa bedriften eller kommer någon av de andra partierna att utkräva revansch? Det är dags för Valbataljen-2022 och grenarna ”Visionen”, ”Vågmästaren” och ”Sandlådan”.

Åtta lokalpolitiker fyller sina dukar med framtidstro.

Konstnären och bildläraren Helena håller ett vakande öga över Magnus (S).

GREN 1 – VISIONEN
Kommunvalet är ju något som påverkar alla i kommunen. Därför startar vi faktiskt Valbataljen med något som inkluderar dig som kommuninnevånare. Kul va? Vi samlade de åtta representanterna utanför Orsaskolan. Bildlärare Helena Björk tog emot de nervösa politikerna och gav dem uppdraget att måla sin framtidsvision om Orsa.
Efter att chocken lagt sig började deltagarna att sprudla av kreativitet. Med peppande tips från Helena och enstaka syrliga kommentarer från tävlingsledningen lyckades till slut alla vara nöjda med sin prestation. Nu är det dags för dig att utröna vinnaren i Valbataljens första gren! Mejla numret på din favoritvision till info@orsakompassen.se senast 16 augusti. Vinnaren i grenen och vinnare av trisslotter presenteras i nästa nummer.

DELTAGARE VALBATALJEN 2022

Bengt-Åke Svahn, KD

Per Rudfeldt, M

Joep Meens, MP

Marc Ersson, SD

Kenneth Eklind, L

Eva Janstad, V

Mikael Thalin, C

Magnus Bjurman, S