Tuija Aalto Kallunki

ÅLDER: 51. SYSSELSÄTTNING: Säljare på SÅ produkter i Mora.
FAMILJ: Barnen Alexander och Jennifer i Stockholm och William här med mig i Orsa.

FRÅGA ETT. VEM ÄR TUIJA?
En pratglad finsk tjej född i Grängesberg och uppvuxen i Upplands-Väsby! Vi flyttade hit till vackra Orsa våren 2002. Jag älskar att resa och upptäcka nya platser. Mina största intressen är inredning och att fixa och greja med mina blommor och annat i trädgården. Hittar gärna på roligheter med mina barn och fina vänner som betyder allt för mig. Är stolt över mig själv att jag faktiskt står upp idag efter allt jag varit med om. År 2020 gick min make Vesa och barnens pappa plötsligt bort i en elakartad hjärntumör, vilket var ett stort trauma för mig och barnen. Jag och en när-stående till mig fick också cancer kort därefter, det har varit en del tuffa behandlingar men idag mår vi bra, men det har varit några tuffa år. Jag värdesätter livet på ett helt annat sätt och tar vara på varenda dag. Lever här och nu!

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har sjungit i orkester då och då när jag var yngre, däremot så sätter scenskräcken käppar i hjulen så jag håller mig ifrån mikrofonen helt, det kan nog mina kompisar intyga när karaokekvällar stått på schemat!

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Tror att många skulle säga att jag är väldigt omtänksam och en generös person, glad och ärlig.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Bota all cancer här i världen och se till att inget barn någonsin behöver förlora en förälder/närstående av sjukdomen.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Få vara med länge till så jag kan följa med barnen på deras äventyr och liv och även kanske nån dag bli världens bästa farmor/mormor.
• Bila runt i Italien med mina fina barn och upptäcka alla vykortsvackra platser runtom i landet.
• Fortsätta vår tradition med spännande roliga utlandsresor med mitt härliga tjejgäng.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag brinner för att handla lokalt och tycker också att det är viktigt att vi nyttjar våra lokala företag i olika tjänster. Det vore betydelsefullt om vi fick behålla de affärer vi har.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till en av Orsas gladaste tjejer, min fina vän Karin Sigås som alltid sprider glädje runt omkring sig!