KORRE: Lars–Erik Bäcker, 54 år.
SYSSELSÄTTNING: Chaufför slam/spolbil och Kompassenkorre i Thailand.
FAMILJ: Hustrun Yvonne, 2 utflugna barn plus 2 bonusbarn som också flyttat.

Koh lipe (egentligen Pulaw Lipih) är en liten plutt-ö på 4 km2 som ligger 1 timmes båtresa utanför den Malaysiska ön Langkawi. Den tillhör Thailand och är Thailands sydligaste utpost.
Sanden är näst intill kritvit och så finkornig att det känns som att gå i gips. Ön kallas ibland för Thailands Maldiver.
Vägar finns knappt förutom en gågata tvärs över ön. Vi fick vada från båten med resväskorna och släpa dem efter sandstranden till hotellet. Det finns tre stränder på ön, och vill man inte gå så tar man en mc-taxi med sidovagn.

Ett perfekt ställe för dem som gillar snorkling, sol och bad. En hel del shopping finns på gågatan och nattlivet är begränsat. Jag och Yvonne åker gärna hit igen.

Fakta Thailand

Thailand är ett land beläget i centrala delen av Indokinahalvön och Sydostasien. Det gränsar i norr till Burma och Laos, i öster till Laos och Kambodja, i söder till Siamviken och Malaysia och i väster till Andamansjön och den sydligaste delen av Burma. Dess havsgränser inkluderar Vietnam i Siamviken i sydost och Indonesien och Indien i Andamansjön i sydväst.

Huvudstad: Bangkok.
Officiellt språk: Thai.
Befolkning: Ca. 67,5 miljoner på en yta av 514 000 km².
Valspråk: ”Nation, religion, kung”.