KORRE: Mona Lindh, 72 år.
SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär och kompassenkorre på Kuba, Mallorca, Australien, Singapore, Ryssland och i Spanien.
FAMILJ: Två barn med familjer.

Hej, en hälsning från La Carihuela i södra Spanien där jag varit i tre veckor. Vädret har visat sig från sin bästa sida, perfekt för utflykter och bad. Malaga är en spännande och trevlig stad med bl.a. Picassomuseum och bilmuseum (oj, vilka bilar och kläder). Malagas Alhambra Alcazaba (1100-talet) anses av en del som vackrare än Alhambra. Det är en fantastiskt bevarad gammal borg högt belägen i staden. Vi gjorde en utflykt till den brittiska kolonin Gibraltar där aporna (Berberapa) håller till. De finns bara på detta berg och det gällde att hålla i sina saker. Sevilla är en vacker stad med många vackra byggnader. Imponerande var det som byggts upp i början av 1900-talet inför världsutställningen. Katedralen var mäktigt stor och vilka skatter som fanns därinne!
Vi besökte också Ronda, en vacker stad högt belägen och delad i två delar med en vacker gammal hög bro som knöt samman stadens två delar över en stor ravin. Naturen var mäktig med böljande landskap och massor av olivodlingar. Utmaningen för den höjdrädda, Caminito del Rey, en ”vandringsled” byggd cirka en meter ut från en klippvägg var häftig. Vi vandrade cirka sju km varav drygt tre km efter klippväggen… det kändes i benen. Många fina utflykter och promenader blev det runt om i det vackra Andalusien.

Fakta spanien

Spanien är ett land och en medlemsstat i Europeiska unionen beläget i sydvästra Europa på Iberiska halvön. Dess fastland gränsar i söder och öster till Medelhavet förutom en liten landgräns med det brittiska utomeuropeiska territoriet Gibraltar; i norr av Frankrike, Andorra och Biscayabukten samt i nordväst och väster av Atlanten och Portugal.

Spanskt territorium inkluderar även Balearerna i Medelhavet, Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas kust och två autonoma städer i Nordafrika, Ceuta och Melilla, som gränsar till Marocko. Vidare är staden Llivia en spansk exklav belägen inne på franskt territorium.

Huvudstad: Madrid. Officiellt språk: Spanska. Befolkning: Ca. 46 miljoner på en yta av 504 782 km².