Sofia Ahrnbom Lagerstedt

ÅLDER: 36. SYSSELSÄTTNING: Läkare på Ortopedkliniken, Mora Lasarett.
FAMILJ: Maken Johan, barnen Valdemar 8, Samuel 5 och Maja 1 år.

FRÅGA ETT. VEM ÄR SOFIA?
Jag är uppvuxen i Söderort, Stockholm och gick hela min utbildning där. Jag extraknäckte på Max i de övre tonåren, där träffade jag min blivande make Johan. Efter min läkarexamen valde jag att göra min allmäntjänstgöring i Mora. Vi hade en viss anknytning till Orsa då Johans föräldrar först hade en andelsstuga i Grönklitt och sedermera köpte ett hus här. Det kändes helt rätt att flytta till Orsa och ge barnen en trygg uppväxt och vi tycker att det känns toppen med riktiga årstider, bra skolor och närheten till naturen. Jag tycker om att åka skidor, plocka svamp och bär. Utsikten är pricken över i, den får man inte i Stockholm.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har faktiskt spelat elitseriehandboll och så har jag pluggat ett år i USA.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag uppfattas förhoppningsvis som social, trevlig och snäll. Jag är ganska bekymmersfri och tar tag i problemen när de dyker upp. Inte innan.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag önskar att jag hade kunnat teleportera mig mellan Orsa, Stockholm och till exempel Spanien.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Resa och se världen. Kina och Australien till exempel.
• Se barnen växa upp och leva sina liv. Vill även gärna träffa eventuella barnbarn.
• Köpa en stor segelbåt och segla i Västindien.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Det hade varit trevligt med ett bredare kulturutbud. Det verkar finnas en del lediga lokaler, där hade man kunnat skapa mötesplatser av något slag. Vi behöver också bygga ut och satsa mer på barnomsorgen i Orsa.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Nina Wiik, en driven person som jag ser upp till och tycker om att umgås med.