NU GÅR DET SOM EN DANS IGEN

På söndagar med start den 2 juni klockan 18.00 drar Lasse Nord och Matilda Dahl från 100% Socialdans igång dansmusiken på den anrika dansbanan nere på Ångbåtsudden.

Dansbanan på Ångbåtsudden kommer snart till nytta igen.

ÅRET ÄR 1969 och den stora dansbanan på Ångbåtsudden i Orsa står färdig. Under åren som följer gästas dansbanan av många dansband och orkestrar som till exempel, Streaplers, Trio me´ Bumba och Sven-Ingvars. Under storhetstiden på 70-talet kunde det på en kväll komma över 2 000 personer och svänga sina lurviga.

SEDAN FÖLJDE en tid då dansbanan föll i glömska och lämnades ensam mellan ståtliga tallar och en kluckande Orsasjö. Nu är det dags att väcka dansbanan till liv igen. På söndagar med start den 2 juni klockan 18.00 drar nämligen 100% Socialdans igång dansmusiken på den anrika dansbanan. Det kommer att varvas Bugg och Fox för den danssugne. Vissa kanske känner igen paret bakom 100% Socialdans, Lasse Nord och Matilda Dahl, som har hållit till i Färnäs Bygdegård under vintern och våren och nu alltså tar en svängom även i Orsa.

– Det känns väldigt spännande att köra igång dans i Orsa, berättar Lasse och informerar vidare att det vid första tillfället den 2 juni kommer att anordnas en gratiskurs i socialdans med start klockan 16.00 där alla är välkomna.

EVENEMANGET, SOM PÅGÅR mellan 18.00 och 21.00 kostar 40 kronor. Musiken spelas från en dator och det blir både Bugg och Fox, där alla bjuder upp. Det planeras också en sedvanlig fikapaus vid sjutiden.

– Då kan man köpa en enklare fika av oss eller duka upp sin medhavda picknick på en filt och njuta av den vackra utsikten och det trevliga sällskapet, berättar en glad Matilda.

Så sätt på dig dansskorna, veva igång höfterna och bege dig till Ångbåtsudden och socialdansa i sommar.

Jonas Gustafsson, Orsakompassen.

Matilda och Lasse tar en svängom.

FÖR MER INFORMATION: Facebook/100% Socialdans, Bugg & Fox – Mora Dalarna