KORRAR: Johan Snögren, 59 år och lärare. Lena Guldbrandsson, 57 år och arbetsterapeut.
FAMILJ: Tre vuxna söner med familjer. Två barnbarn.

Hej! I somras for vi med våra vänner Pia och Maffe till Skottland på en vandringsresa – ”Speyside whiskytrail”.
Vi flög från Gardemeoen, Oslo till Edinburgh och tillbringade några trevliga dagar i denna vackra stad. Säckpipor i varje gathörn och trevliga pubar däremellan. Tåget tog oss sedan norrut till Craigellachie (kreigileck) och starten på vår vandring. I 4 dagar gick vi ca 7 mil genom det skotska landskapet utefter floden Spey, vädret var skotskt … En trivsam vandring över hedar, fjällnatur och genom fårhagar, efter nedlagda järnvägar och stigar i frodiga skogar. Då Speyside är en stor whiskyregion blev det trevliga avstickare till olika destillerier med guidad rundvandring och provsmakning. Hotellen hade ett minst sagt stort utbud av whisky och det fanns uppåt 550 sorter att välja mellan – tur att drammarna bara är på 2,5 cl …

Efter utförd vandring tog vi tåget till Aberdeen, stenstaden. Här blev det förutom rundvandring i stan besök på Brewdog Brewery som ligger ett par mil utanför Aberdeen. Även här rundtur, och provsmakning av ölsorter denna gång. Naturligtvis har vi också som inbitna geocachare jagat skatter med gott resultat.

Hälsningar Johan & Lena.

Fakta Skottland

Skottland är en självstyrande riksdel (eller constituent country) inom Storbritannien. Skottland upptar den norra tredjedelen av ön Storbritannien och delar gräns med England i söder och avgränsas av Nordsjön i öster, Atlanten i norr och väster samt Nordkanalen och Irländska sjön i sydväst. Förutom fastlandet omfattas Skottland av över 790 öar, inklusive Orkneyöarna, Shetlandsöarna och Hebriderna.

Huvudstad: Edinburgh. Officiellt språk: Engelska, skotsk gäliska och lågskotska. 
Valspråk: Nemo Me Impune Lacessit (lat: Ingen provocerar mig ostraffat).  
Befolkning: Ca. 5,3 miljoner på en yta av 78 772 km².