KORRE: Mona Lindh, 70 år.
SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär och kompassenkorre på Kuba, Mallorca, Australien och i Singapore.
FAMILJ: Två barn med familjer.

På hemresan från Australien stannar vi två nätter i Singapore. Vi bor på Marina Bay Sand, ett nytt stort hotell. Vi bor på 48:e våningen och på 57:e har vi pool som ser ut att rinna ut över kanten. Vi börjar morgonen med att bada däruppe på taket och att se på den vackra utsikten över staden och alla fraktbåtar i bukten.

Utanför hotellet ligger den stora vackra Marina Bay Garden. Där finns höga Canopys, fullklädda med olika växter och dessa är sammanbundna med en smal bro så att man kan gå och beundra både utsikt och växter däruppe. I parken står två stora byggnader – växthus. I Flower Done ser vi växter från många platser i världen, grupperade från respektive land-område. I Cloud Forest är det som regnskog, en hög ”pelare” på sju våningar och ett vattenfall är det första som möter en. Vi tar en hiss upp och går på ”broar” utanför för att se hur olika växter i världen växer på olika höjdskillnader. Detta är uppbyggt med tanke på klimatet och vad som händer när allt rubbas.

Efter allt vandrande unnar vi oss lite härlig fotmassage och sedan bär det av till anrika Rafs hotell för att avnjuta en Singapore Sling.Nästa dag åker vi tunnelbana och går bl.a på en utställning om Singapore design, mycket har hänt i Singapore på 50 år! Därefter blir det promenad i stadsdelen Little India som kontrast. Enligt vad som sas så klassas Singapores flygplats som etta i världen?

Fakta Singapore

Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat som är Sydostasiens minsta land. Det är en republik vid Malackahalvöns sydspets (skild från Malacka genom Johoresundet). Singapore saknar landgräns men har havsgräns till Malaysia i norr (via Johoresundet) och till Indonesien i syd och sydväst (via Singaporesundet). Singapore ligger cirka 137 kilometer norr om ekvatorn.

Huvudstad: Singapore.
Officiellt språk: Standardkinesiska, engelska, tamil och malaysiska.
Befolkning: Ca. 5,5 miljoner på en yta av 719,2 km².