Rolf Hagberg

ÅLDER: 57. SYSSELSÄTTNING: Driver RTH.
FAMILJ: Fru, tre barn och fyra barnbarn.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ROLF?
Uppväxt i Tandsjöborg och såg hur byn försvann när skogen tog slut. På den tiden fanns det tre butiker, bageri och kiosker. Spelade väldigt mycket fotboll i mina yngre dagar, bland annat i Älvros och division 4–6. Utbildade mig till elektriker men i slutet av 1980-talet var jag med och startade upp ICA-butiken i Tandsjöborg och drev den och campingen i cirka fem år. Jag var involverad i de flesta föreningar i byn. Jobbade ett tag i Sveg, Stockholm och i Oslo. Jag sa att jag aldrig skulle bo i Orsa men det var här jag hamnade tack vare kärleken. Jag jobbade som personlig assistent ett par år. Sedan var jag en sväng till Norge och jobbade som elektriker innan jag började på Le-El där jag var tills jag startade eget 2018. Mina intressen är trav och fotboll, även om sporten börjar kännas förstörd. Det krävs minst tio års teaterskola för att kunna ramla snyggt.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag var duktig på att klä mina barn inför dagis och fick ofta höra ”Det måste vara pappa som klätt er med tanke på valet av färg på kläderna”.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Svår fråga. Hemma tycker de att jag är bland det tråkigaste som gått i ett par skor. Jag tror att jag upplevs som snäll, serviceinriktad och lite glömsk. Men det handlar nog om prioriteringar.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Som alla andra företagare så skulle jag vilja få mer tid över och hinna med mer.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Det vore kul att uppleva en engelsk fotbollsmatch live.
• Äga och träna en travhäst.
• Utvecklas och lära mig mer inom elyrket.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa centrum är lite spretigt, vi skulle tjäna på ett mer samlat centrum. Sedan håller jag med Micke i förra numret, vi behöver fler synliga poliser. Det är inte kul att se öppen droghandel i byn.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Moa Grundemark, en ny företagare i Orsa.