Robin och hans senaste skapelse. En ölkyl med hissfunktion!

Robin Tylén

ÅLDER: 29 år. SYSSELSÄTTNING: Jobbar på Cubic i Mora.
FAMILJ: Sambon Emma, dottern Tove och tre hundar.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ROBIN?
Jag är född och uppvuxen i Hansjö och där hamnade jag även tillslut i vuxen ålder tillsammans med min sambo Emma. Mina intressen är många men en gemensam nämnare är nog design. Jag ritar oftast en 3D modell och löser alla detaljer där och sen tillverkar jag det som jag har ritat. En uppfinning är min ölkyl. Jag gillar när det är krångligt och får lov att lösa mina problem med hjälp av det jag vet och sånt jag får lov att lära mig. Jag är nog ganska uppfinningsrik och tycker det är roligt att skapa! Jag har bland annat jobbat som snickare och takläggare, då med specialtak – torv och sedumtak.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Det är en svår fråga. Jag upplevs nog som en glad och trevlig person med många järn i elden och en person som är rakt på sak som inte gillar att krångla till det.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
I grund och botten är jag utbildad till billackerare. Jag gick faktiskt gymnasiet i Orsa på Hantverkslinjen där jag var två dagar i veckan och de andra dagarna jobbade jag på Gert Skoogs billackering i Mickelvål.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Då skulle jag vilja kunna bestämma över klockan, för den jobbar då alltid emot mig hur jag än gör.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Se min dotter växa upp.
• Resa med hela familjen.
• Bygga min drömbil.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Det är ganska enkelt! Sluta krångla till saker och tänk innan man utför det man tänkt göra. Jag tycker att kommunen borde uppmärksamma våra motorintresserade ungdomar på ett bättre sätt än när jag växte upp. Orsa gör det bra men det kan bli bättre. 🙂

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Johnny Wernersson, en idérik person som skapat mycket fint och häftigt genom åren. 🙂