Reinhold Osju

ÅLDER: 61 år. SYSSELSÄTTNING: Äventyrare.
FAMILJ: Mamma, två systrar och en bror.

FRÅGA ETT. VEM ÄR REINHOLD?
Jag är född i staden Nova Iguaçu som ligger i delstaten Rio de Janeiro i Brasilien. Pappa var biodlare och mamma var hemmafru. Familjen flyttade tidigt till Chile men vi fick fly i början av 70-talet under militärkuppen ledd av general Augusto Pinochet. Vi flydde till Sverige och Söderköping där vi bodde i fyra år innan vi flyttade till Vadstena. När jag var arton år så ville jag stå på egna ben och flyttade till Mora och senare Orsa. Jag har jobbat några år på Samhall, men där trivdes jag inget vidare. Jag älskar att måla, men det är svårt med utrymme och med ekonomin eftersom materialet är väldigt dyrt. Jag tycker om kupoler, rondeller, ballonger, basketbollar, musik, broar och vägnummer. Det jag tycker om allra mest är nog att cykelträna och att resa. Jag hoppas att jag lyckas få in sponsorer till mina planerade resor när coronan är över. En resa som jag planerar inför är att ta mig från Anderna i Chile till Taigan och finska Lappland längst upp i Finland. Jag vill också gärna åka med den transsibiriska järnvägen till Japan. På hemvägen åker jag nog via USA och besöker Kapitolium och Frihetsgudinnan.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag samlar på fotografier och frimärken. En gång cyklade jag till Sollefteå, det tog fem dagar. Då hade jag en bra cykel.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Det är en svår fråga. Folk tycker nog att jag är pratglad och får veta mer om mig undan för undan.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag önskar att jag kunde cykla fortare och få stopp på alla olyckor i trafiken.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill genomföra alla mina planerade resor.
• Komma igång med mina föreläsningar och manifestationer mot våld.
• Flytta till Sveg eller Vuollerim.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag tycker om Orsa, rondellen med spiran, naturen och alla fina skogsvägar. Men vi måste få bort trakasserier och våld. Jag önskar att vi hade en stor simhall i Orsa!

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Ulf Björklund, han har jag träffat många gånger och han är väldigt trevlig.