KORRE: Mona Lindh, 75 år.
SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär och Kompassenkorre.
FAMILJ: Två barn med familjer.

En hälsning från Portugal. Tre år sedan sist men nu lite annorlunda med Covidpass. Munskydd på planet, i affärer och i taxin. Alla som arbetar inomhus bär munskydd. Vi landar i Faro på kvällen och värmen välkomnar oss. Efter cirka 30 minuter transfer checkar 6 glada golfare från Mora Golfklubb in på hotellet Dona Felipa, Almancil. Efter tidig frukost får vi transfer till golfbanan San Lorenzo som ligger vackert vid havet. Vid stranden finns vackra promenadstråk och vackra byggda broar ut till havet. Golfbanan är vacker med fina vyer. Efter golfrundorna simmar vi i den varma poolen på hotellet. Vårt hotell ligger nära havet och en milsvid sandstrand så långt ögat når.
Efter fem dagar åker vi vidare efter Algarvekusten till ett nytt golfställe nära Portimao. Penina Golf Resort. Ett enormt stort hotell med golfbanan i anslutning till hotellet. På den banan spelade vi i åtta dagar. Roligt att få prova andra banor än man är van vid. Vi hinner även med en del utflykter bl.a till Altor en em och Portimao. Vi äter gott, bland annat en portugisisk specialitet – fiskgryta i cataplanapanna, shoppar och strosar runt. I Portimao hinner vi också med att besöka en katolsk kyrka under mässa. Efter intensiva dagar med spel i vackert väder, bad och andra aktiviteter är vi nöjda och startar hemresan.

Fakta Portugal

Portugal är en republik på Iberiska halvön i sydvästra Europa. Portugal gränsar till Spanien i norr och öster och har kust mot Atlanten i väster och söder. Till Portugal hör också ögruppen Azorerna, som ligger i Atlanten väster om Portugals fastland samt ön Madeira som också ligger i Atlanten, men sydsydväst om Portugal.

Huvudstad: Lissabon.
Officiellt språk: portugisiska.
Befolkning: Ca. 11 miljoner på en yta av 92 090 km².