POLITIKLÖRDAG I ORSA

Det har nog inte undgått någon att valet är i antågande och på lördag blir det ännu tydligare när Bosse Hermansson med sitt Lottbo Konsult & Event dukar upp en politisk arena utanför Kulturhuset i Orsa.

ALLA PARTIER är inbjudna och de allra flesta kommer att vara på plats med en egen kommunikationsyta. Utöver det får partierna möjlighet att i tur och ordning kliva in i rampljuset på den tillfälliga scenen utanför Kulturhuset. Bosse berättar att schemat är lagt så att partierna får tio minuter vardera på scenen med start klockan 12.00.

BOSSE som själv var aktiv inom kommunpolitiken under flera år menar att syftet med arrangemanget är att Orsas innevånare ska kunna uppdatera sig vad de lokala politikerna har att erbjuda och hur de ser på Orsas framtid.
– Samtidigt får politikerna en ypperlig chans att nå ut med sitt budskap. Det är en win-win-situation.

KLOCKAN 14.00 är det dags för alla partier att kliva upp på scenen och svara på frågor. Arrangören Bosse Hermansson är ciceron och har förberett några frågor.
– Ja, jag har sammanställt några kluriga frågor, men jag hoppas att Orsaborna tar tillfället i akt och ser till att politikerna får möjlighet att räta ut eventuella frågetecken.

Förutom en dag med en massa politik kommer det att finnas möjlighet att köpa godis och läsk.
– Vi kommer bokstavligt talat att erbjuda en del valfläsk också. Avslutar Bosse som hoppas att det kommer mycket folk.

TEXT OCH BILD: JONAS GUSTAFSSON, ORSAKOMPASSEN.