Foto: Sigurd Jönsson.

Pia Webb

ÅLDER: 47. SYSSELSÄTTNING: Just nu går mycket tid åt att bygga upp 4H här i Dalarna, hoppar in som vikarie på Skattungeskola när det krisar. Författare, livs- och karriärcoach och föreläsare.
FAMILJ: Dotter Hannah 13 år, sonen Tom 14 år, sambon Lasse och bonustvillingar Zaki och Zander 14 år.

FRÅGA ETT. VEM ÄR PIA?
En positiv själ som har en otrolig stark vilja till att genomföra det jag brinner för! Jag är uppväxt i Åkersberga, norr om Stockholm. Flyttade upp till Skattungbyn för snart ett år sedan. Trivs bäst ute i naturen; leva enkelt och naturligt. När jag var 5 år hade jag mitt första egna lilla grönsaksland och blev tidigt intresserad av hur man läker kroppen naturligt. Under många år har jag varit vildmarksledare i Friluftsfrämjandet där jag bl.a. utvecklade äventyret ”Nedsläckt hus – lev en helg utan el”. Jag har alltid varit nyfiken på livet. Aldrig varit i någon box eller förstått mig på jantelagen. Sedan barnsben har jag sett till att göra det som intresserat mig, satt upp mål och uppnått dem. Min pappa sa alltid – ”ger du dig?”. Mitt svar var alltid, ”nej!”, jag försökte tills jag kunde. Skolan är nog platsen där jag lärde mig allra minst faktiskt! Jag är en som ”lär genom att göra”, precis som 4Hs motto. Som 16-åring var jag sämst på engelska i hela skolan. Min lärare sa till mig; det är för sent för dig Pia, du kommer aldrig att lära dig engelska, så du kan lika gärna sluta försöka … 2015 blev min självhjälpsbok ”Improve your own quality of life the Swedish way” utnämnd till motiverande självhjälpsbok i USA. Så om det är något jag lärt mig under mitt liv så är det att; allt är möjligt. Tro på dig själv, finn motivationen, agera så kommer du en dag att nå ditt mål. Låt ingen stoppa dig!

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Att jag har gått grundläggande soldatutbildning och att jag och min sambo har tysta retreats en helg i kvartalet.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
En energisk och positiv person som sprider ljus, hopp och kärlek till människor. Många upplever att jag pratar för mycket ibland, vilket är sant 🙂

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja få alla människor att förstå att; när man är sann mot sig själv och andra får man frid inombords. När alla tar fullt ansvar för sina egna liv skapas fred på jorden.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Resa med storfamiljen till Puerto Rico och besöka Ann Wigmores Levande föda institut där.
• Driva ett holistiskt hälsohem dit människor kommer för att läka på djupet.
• Se mina barn utvecklas till självständiga fria människor som njuter av livet, gör gott och förverkligar sina drömmar.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa har förutsättningarna att bli en självförsörjande kommun med byteshandel och lokalproducerad mat där vi skapar jobb som gynnar hälsan för människor samtidigt som vi minimerar de jobb som skapar motsatsen. Orsa skulle då vara den friskaste kommunen i Sverige som naturligt blir bäst på krisberedskap!

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jonny Gonzales som lever enkelt och naturligt. Spännande att höra mer om bakgrunden till hans fantastiska skaparkonst i trä.