Peter Söderqvist

ÅLDER: 44 år. SYSSELSÄTTNING: Äger och driver MIT Automation AB.
FAMILJ: Frun Johanna, barnen Emma 5 år och Seth 10 år.

FRÅGA ETT. VEM ÄR PETER?
Jag bodde de första tre åren i Falun innan morsan längtade tillbaka till Orsa. Efter högstadiet började jag på Skogsbrukslinjen i Älvdalen. Jag hoppade av efter en termin och började på elprogrammet i Mora istället, det passade en tekniknörd som mig bättre. Jag jobbade på LE-EL i sex år, mycket mot industrin. Jag vidareutbildade mig senare mot automationsutrustningar. 2002 startade jag mitt företag. På fritiden är jag ganska aktiv, jag åker skoter, skridskor och så har jag tagit upp slalomåkning för första gången på 25 år. Jag har också ett stort bilintresse och har nu nästan renoverat klart min Camaro-69. Annars tar husrenoveringen mycket tid i anspråk.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Det är en svår fråga men jag tror att jag upplevs som väldigt lugn. Men det är nog bara min utstrålning, inombords är det full aktivitet och många bollar i luften.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag var nog en av de första som åkte snowboard uppe i Grönklitt. Jag tog buss 118 under alla lediga tider och bodde nästan uppe i Grönklitt under en period.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag har en böjelse för industrihistoria och skulle vilja resa tillbaka i tiden och vara med när Järn-Birger, Kättingen och Sågbladsfabriken var i sin prime. Det sägs att om man skulle lyckas resa i tiden så ska man inte förändra något, men det hade varit intressant att se vad en automatisering av Järn-Birger hade gett. Orsa hade kanske varit en stor industristad nu?

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill se mina barn växa upp och få möjligheten att köpa högljudda leksaker till barnbarnen.
• Jag vill fortsätta utforska USA med en fjärde resa. Jag har betat av tio delstater på östkusten.
• Bygga ett stort garage och ge mig i kast med att bygga en Hot Rod, en Ford Roadster-33 med kompressormotor.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag saknar nog ingenting sett till mina intressen. När jag var yngre kunde jag nog gnälla på utbudet men nu är jag nöjd och belåten.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jeanette på Lilla Sällskapet. Hon är helt jävla grym på matlagning!