Ett hälsosamt nätverk i ORSA

Orsa Wellness heter den nybildade ideella föreningen som ska göra det lättare för dig att finna hälsa och välbefinnande i Orsa.

Orsa Wellness styrelse under en träff i Fryksås under våren. Foto: Wiktoria Lundqwist.
Arne Hamberg.

DET HELA BÖRJADE med en turist på besök i Grönklitt som fick ryggskott. Turisten tyckte att det var svårt att hitta någon som kunde hjälpa honom med det akuta ryggproblemet. Det sådde ett frö hos kroppsterapeuten Arne Hamberg som till slut blev den som tog hand om den ryggskottsangripne turisten.
– Vi har fått ett otrolig stöd av Näringslivskontoret i Orsa som hjälpte oss att samla ihop aktörer som var intresserade av att samarbeta, säger Arne.

FRÅN BÖRJAN var idén att skapa en slags hemsidesportal som skulle lotsa den hälsosökande men det blev en Facebooksida istället där de olika företagen har presenterat sig. Det tycker Arne är bra.
– Ja, det är enkelt, vi når ut till många och det känns mer ”levande” på något sätt, förklarar Arne och berättar att Orsa Wellness nu också finns på Instagram.

INOM ORSA WELLNESS-PARAPLYET ryms tjänster som fotvård, skogsvandringar, cykelturer, healing och massage med mera. I dag är föreningen uppe i 14 företag och fler är intresserade. Nu är planen att föreningen ska trycka broschyrer så att hotell och restauranger kan erbjuda sina kunder lite extra välbehag i tillvaron.
– Det här kommer bli kanon! Man märker verkligen att det är en kommun som vill ge företagen bra förutsättningar att lyckas, avslutar Arne.

Jonas Gustafsson, Orsakompassen.

För mer info: Besök Orsa Wellness på Facebook och Instagram.