KORRE: Mona Lindh, 72 år.
SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär och kompassenkorre på Kuba, Mallorca, Australien, Singapore, Ryssland
och Norge.
FAMILJ: Två barn med familjer.

En hälsning från Knivskjellsodden, Europas nordligaste udde som ligger i Nordnorge. Den ligger dryga kilometern längre ut än Nordkap. En resa som länge funnits i tankarna blev av i somras. Med dotter och barnbarn som reskamrater gick resan norrut. Vårt första stopp med övernattning blev i Rovaniemi.

Vi passade på att besöka tomten där förstås. Efter en till övernattning i Karrasjok så kom vi till Mageröya. För att komma ut på ön så åker man numera i en lång tunnel under vattnet. Naturen är vacker. Väldiga vidder. Mäktigt. Utanför Honningsvåg hade vi vår hyrda stuga vid vattnet. Där tillbringade vi 3 nätter. Ebb och flod kommer och går under vår veranda. Vår värd säger att vi har tur. Solen lyser över oss och det är varmt. Fantastiskt vackert väder har vi när vi besöker Nordkapsudden. Vackert på den höga klippan blickar vi mot den böjande horisonten. Men….nu ville vi ju längst norrut så nästa dag i lika vackert väder vandrar vi 9 km enkel väg till den nordligaste udden Knivskjellsodden. Där kan vi då beskåda Nordkapsklippan bl.a.

Vi hinner med ytterligare bergspromenader och stadsvandring innan vi startar hemfärden. Den går efter den vackra Norgekusten genom Alta. Skibotn blir ett nattstopp. Vi har ju Treriksröset som ett mål också. Först blir det en båttur från Kilpisjärvi och därefter en promenad på 3 km innan vi når knutpunkten, den gula stenklumpen , mellan Sverige, Norge, Finland. Innan vi kommer tillbaks till Torneå så kollar vi lite fiske i Kukkolaforsen. Fisket där går till så att man står på träställnngar och håvar. Nu har vi gjort vår rundåkning
och från Torneå blir det samma väg tillbaka till Ö-vik. En resa med underbara naturupplevelser.

Fakta norge

Norge, formellt Konungariket Norge, är en konstitutionell monarki i norra Europa, väster om Sverige på Skandinaviska halvön. Förutom mot Sverige har Norge landgräns mot Ryssland och Finland i de nordligaste delarna. De närbelägna öarna Svalbard, Björnön och Jan Mayen står under norskt självstyre och betraktas som en del av kungadömet.

Norge är en av de nationer som grundade militäralliansen Nato 1949 och ingår där fortfarande och deltar i vissa gemensamma
militärövningar årligen under gemensam Natoflagga.

Huvudstad: Oslo. Officiellt språk: Norska. Befolkning: Ca. 5,3 miljoner på en yta av 385 203 km².