Nina Wiik

ÅLDER: 39. SYSSELSÄTTNING: Driver Juristfirman Wiik.
FAMILJ: Sambon Anders och barnen Jennifer, Oscar och Thea.

FRÅGA ETT. VEM ÄR NINA?
Uppvuxen i Maggås bland mopeder och farbröder med roliga smeknamn. Efter studenten drog jag på språkstudier i Spanien och England. Efter det blev det ett antal år i Stockholm där jag utbildade mig till jurist. Där träffade jag också Anders som jag efter studierna fick med mig hem till Maggås. Vi trivs som fisken i vattnet i byn där även mina föräldrar, mina syskon och barnens kusiner bor.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har varit på bal i Blå hallen och svängt mina lurviga i Gyllene salen. Jag kan även stoltsera med ett åtråvärt guld i slungboll på Lillåvallen under 90-talet.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som en social och ganska driven tjej. Har även blivit kallad kameleont eftersom jag njuter av omväxling och anpassar mig beroende av situation. Jag trivs lika bra med att stapla ved och dricka kaffe med farfar i stugvärmen som att vara ute i storstadspulsen såväl privat som i jobbet.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja ha förmågan att trolla fram mer tid så att jag hinner med allt jag vill göra i livet.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Se mina barn växa upp och njuta av sina liv.
• Lära mig nya praktiska saker som att till exempel snickra.
• Resa mera, bland annat till Nashville och lyssna på musik.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Det är viktigt att vi fortsatt satsar på skolan. Det lockar hit nya människor och hemvändare som mig själv. Vi behöver fler bostäder så det behöver vara lättare att bygga. Vi ska vara rädda om det vi har och ta hand om våra anläggningar som till exempel Lillåvallen, Skeer, sporthallen och Bergetområdet. Fina anläggningar för fritid och barn- och ungdomsverksamhet är en viktig reklampelare för orten.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jocke Conradsson, en eldsjäl när det kommer till barn- och ungdomsverksamheten i Orsa.