FEMTONDE NATIONALDAGSFIRANDET I TINGSHUSPARKEN

Den sjätte juni är det dags att fira Sveriges nationaldag igen och i Orsa gör vi det för 15:e året i rad, sedan 2005 då det blev helgdag, i Tingshusparken med högtidstal, musik och dans.

SOM TRADITIONEN KRÄVER så samlas man, om man vill, vid Slipstenstorget klockan 13.45 för att sedan triumfera medelst en parad till Tingshuset klockan 14.00. I år har äran som högtidstalare gått till Ovansiljans egna superhjälte, förbundsdirektör och räddningschef Johan Szymanski. Den som lotsar oss genom firandet är konferencier Anne-Marie Fröjdh. Så vad är det vi kan förvänta oss Anne-Marie?

– Förhoppningsvis fint väder och en jättefin parad med människor som är högtidsklädda för att fira nationaldagen tillsammans!

FÖRUTOM PARADEN blir det bland annat gratis barnridning, uppträdande och solosång av Anna-Karin Bengtar och Punnada Tanataninkul.

Vill man inte avsluta festandet så planerar man in ett besök i Orsa Kyrka klockan 17.00 för där håller Orsa Musiksällskap en nationaldagskonsert. Dirigent Olle Moraeus har pinnen redo.

Kl. 13.45 • Samling vid Slipstenstorget.
Kl. 14.00 • Parad till Tingshuset.

Uppträdande med sång, musik & dans. 
Prisutdelning. Solosång av Anna-Karin Bengtar & Punnada Tanataninkul. 
Högtidstal av Johan Szymanski.
Konferencier: Anne-Marie Fröjdh.
Gratis barnridning, Orsa Ridklubb.
Räddningstjänsten visar räddningsbil. 
Orsa Jernvägsförening har öppet hus i lokstallarna. 
Nationaldagskonsert med Orsa Musiksällskap i Orsa Kyrka kl. 13, dirigent: Olle Moraeus.

Det är alltså ett digert program som passar såväl stora firare som lite mindre. Heja Sverige!

Text och bild: Jonas Gustafsson, Orsakompassen.