Moa Grundemark

ÅLDER: 44. SYSSELSÄTTNING: Egen företagare – redovisningskonsult.
FAMILJ: Döttrarna Vilja 13 år och Lova 12 år. Och en drös med djur.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MOA?
Jag har nyligen flyttat till Orsa från Gnesta i Sörmland där vi bodde tidigare. Född i Waxholm, uppväxt i Järna. Har alltid älskat djur och natur. Hittade en gård här som jag och mina två barn älskade så vi tänkte att vi provar! Nu har vi skaffat hästar som vi kan ha hemma på gården. Det har varit en dröm som jag haft länge. Jag arbetar som redovisningskonsult och driver ett B&B (bed & breakfast). Har också spelat och jobbat med musik. Utbildade mig till kulturvetare och ekonom men arbetar nu med alla möjliga branscher genom mitt jobb som redovisningskonsult. Har arbetat mycket med implementering av digitala processer vilket nu innebär att jag kan ha mina kunder vart som helst i världen och det möjliggjorde också för oss att flytta hit.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Att jag var verksam i 4H och scouterna som barn.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Modig tror jag. Jag har alltid kastat mig hals över huvud in i nya projekt och förverkligar mina idéer. Om det så är att byta jobb, lära mig segla, rida unghästar, flytta 32 mil, starta egen firma och så vidare. Och så brukar folk säga att jag är snäll.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Att inte behöva sova, så jag hann göra allt jag vill.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Resa till USA och Sydamerika.
• Göra långritter med övernattningar till häst.
• Köra häst och vagn på ett bröllop.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag har ju inte bott här så länge så är mest imponerad över hur mycket fina butiker, verksamheter och företag det finns och hur bra allting fungerar. Det verkar också satsas mycket på barn och ungdomar. Något jag saknar från Järna är det fantastiska utbudet på närodlad och ekologisk mat. En hälsokostbutik kanske? Nu känner jag en person som ska starta en i Furudal i och för sig … Sen hoppas jag för turismnäringens och djurens skull att rovdjursparken kan få överleva.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Eftersom jag själv var verksam i 4H som barn och jag tidigare lekt med tanken att det borde finnas en sådan i Gnesta där vi bodde tidigare, och att jag kanske borde starta en, så blev jag väldigt glad över att hitta Pia Webb som håller på att starta upp detta i Orsa. Henne är jag nyfiken på, så jag bollar över till henne.