Mikaela Spännar

ÅLDER: 35 år. SYSSELSÄTTNING: Ekonomiassistent och konståkningstränare.
FAMILJ: Barnen Kevin och Liam och pojkvännen Thomas med familj.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MIKAELA?
Det känns som att jag är född och uppvuxen i Orsa ishall. Jag började med konståkning i sexårsåldern och sen dess är jag fast. När jag var 21 år så ville jag testa något nytt och flyttade till Göteborg. Jag sökte till polishögskolan men missade med minsta möjliga marginal. Då köpte vi en husvagn och drog till Oslo i två år och jobbade. När jag blev gravid flyttade vi hem till Orsa och cirkeln var sluten. Förutom jobb och familj kretsar det mesta runt ishallen där jag är konståkningstränare och istränare i yngsta sonens hockeylag. Jag älskar att träna, just nu blir det mest löpning, dans och gym.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag upplevs kanske som en aktiv, snäll, glad och positiv tidsoptimist. Förutom när jag är hungrig. Ibland tar mina vänner med sig lite snacks när vi träffas så att jag inte ska bli grinig.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
När jag var 20 år så liftade jag och min kusin till Kiruna, det tog 23 timmar. Jag tror på The Secret och lagen om attraktion, men jag har inte riktigt lärt mig att bemästra tekniken fullt ut ännu.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja kunna manipulera tiden så att jag hinner med allt jag vill göra.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill i framtiden återse världens bästa land Nya Zeeland.
• Bli farmor och skämma bort mina barnbarn.
• Det vore häftigt att få utföra ett mirakel för någon annan.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa är redan toppen med ett bra föreningsliv, en fin natur och duktiga och drivna företagare. Jag skulle dock gärna se att Orsa ishall rustades upp så att vi kan återuppta hockeyskolor och konståkningsläger. Det är synd att vi tappat dessa aktiviteter på grund av ishallens dåliga skick. Det är en hel del ungdomar med familjer som Orsa tappat i besöksnäringen.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag är nyfiken på Malou Carlsson och vill veta mer om henne.