Mikael Eriksson

ÅLDER: 52 år. SYSSELSÄTTNING: Lastbilschaufför och musikant.
FAMILJ: Frun Susanne och de vuxna barnen Andreas och Björn.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MIKAEL?
En musikant uppväxt i centrala Orsa som flyttade till Hansjö 1976. Jag gick Skogsbrukslinjen i Älvdalen och jobbade sedan cirka tio år för Orsa Besparingsskog. Nu kör jag lastbil för Grefs Väghyvling. Musiken har, sedan jag som sexåring nötte sönder mitt första dragspel, spelat en stor roll i mitt liv. Mitt första band döptes av de äldre musikanterna till Saftisarna eftersom vi inte drack kaffe. Trots att jag varit Orsa trogen hela livet har jag haft förmånen att resa och lära känna många människor genom mitt musicerande. Det hade inte varit möjligt om jag inte haft en förstående fru och mina föräldrar i närheten. Ett annat intresse är naturen och stugan i Älvho, där tillbringar vi mycket av vår lediga tid. Ett annat smultronställe vi gärna besöker är Arjeplogfjällen, i år blir det för 18:e året i rad!

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag antar att jag är ganska social. Min familj tycker det är irriterande att de alltid får vänta på mig när jag stannar och pratar med folk.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Det sägs att musikanter inte dansar men jag har faktiskt dansat i Bosse Larssons program Nygammalt med mina vänner i Orsa Folkdanslag.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag måste nog svara att jag vill kunna stoppa tiden. Den räcker aldrig till!

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill någon gång åka Hurtigruten tillsammans med Susanne. Det verkar otroligt fint där.
• 1983 besökte jag Saskatchewan i Kanada tillsammans med min mor, far och farmor. Vi har släkt där och det vore trevligt att åka dit igen.
• Den här gången ska jag lyckas sluta snusa! Det blir i så fall hundraelfte gången gillt!

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Vi har redan ett bra föreningsliv och en fantastisk och avgiftsfri musikskola. Det är mycket som är bra i Orsa men självklart skulle man vilja att det fanns fler
butiker i centrum.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Magnus Caris, en trevlig och glad skit!