KORRE: Johanna Jackson, 31 år.
SYSSELSÄTTNING: Lärare och kompassenkorre i Mexiko.
FAMILJ: Mamma, pappa, bror och svägerska.

Hola!
Vid månadsskiftet februari/mars åkte jag till Mexiko för att möta upp min vän Sarah. Vi lärde känna varandra som kollegor när jag bodde och jobbade som förskollärare i Oslo. Sarah har rest runt i Centralamerika och hon började sin resa i Costa Rica, dit åkte hon i slutet av december.
I skrivande stund befinner hon sig i Puerto Rico. Hon avslutar sin resa på Cuba och återvänder till Norge i början av maj. Idag är Sarah en av mina bästa vänner och jag ville besöka henne under resan som hon drömt om så länge! Vi möttes på flygplatsen i Cancun. Dagen efter tog vi buss till Tulum, som är känt för de fina stränderna och mayaruiner. En lugn start på resan som innehöll många upptäcktsfärder på cykel.

Efter fem nätter i Tulum blev det buss till Playa del Carmen för att ta båt ut till ön Cozumel. Där stannade vi i en vecka. Vi hyrde scooter som vi tog oss runt på från stand till strand. Vi lyckades också tajma in karnevalfirande under de här dagarna! Det var för oss båda en ny upplevelse och vi blev snabbt medryckta i den glada stämningen. Vid ett flertal tillfällen blev vi indragna i karnevalståget där vi fick prova på några steg salsa! Det blev dags att börja röra sig tillbaka till fastlandet för fyra nätter i Playa del Carmen.

Efter nästan två veckor på lugna platser fick vi känna på lite stadspuls! Playa del Carmen blev ett väldigt bra avslut på resan. En sista natt väntade i Cancun och det blev ett känslosamt avsked vid bussterminalen.
Van thailandsresenär som jag är kunde jag märka en del skillnader mellan Mexiko och Thailand (såklart). Gemensamt för länderna är dock fina stränder, sol och värme, god mat och massa kultur. Jag skulle absolut rekommendera Mexiko till andra resenärer.
Hasta la vista!

Fakta mexiko

Mexiko, officiellt benämnt Mexikos förenta stater, är en federal konstitutionell republik i Nordamerika. Landet gränsar i norr till USA, i söder och väster till Stilla havet, i sydöst till Guatemala, Belize och Karibiska havet och i öster till Mexikanska golfen. Mexiko har en areal på nästan två miljoner kvadratkilometer och är det femte största landet i Amerika och den 15:e största självständiga staten i världen.

Huvudstad: Mexico city. Officiellt språk: Spanska, Nahuati och 67 inhemska språk.
Befolkning: Ca. 123 miljoner på en yta av 1 964 375 km².