MATS LUSTH

ÅLDER: 56 år. SYSSELSÄTTNING: Huvudtränare i Mora IK och gårdskarl i Trunna. FAMILJ: Frun Eva, fyra barn och två bonusbarn.

FRÅGA ETT: VEM ÄR MATS?
Jag flyttade till Orsa när jag gick i femte klass. Det känns som att jag har sysslat med hockey hela mitt liv. När jag var 20 år började jag min hockeyturné som spelare och tränare i Sverige och Europa. Nu 36 år senare är jag tillbaka i Orsa och tänker förverkliga en dröm tillsammans med min fru Eva och min syster Annika. Vi letade efter en bra fastighet i ett par år och nu har vi hittat den i Trunna! Planen är att driva ett äldreboende där de äldre känner sig som hemma och inte blir ”undanskuffade”. Det förtjänar dom! På somrarna kör jag dragracing i Pro Street-klassen för hela slanten. Min Pontiac GTO gör 0-100 på 1,2 sekunder. Det är häftigt! Känslan i det ögonblicket kan jämföras med en klockren open ice-tackling på en Leksing!

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Till en början kan jag nog upplevas som lite bufflig och rakt på sak. De som känner mig tycker nog att jag är omhändertagande och en ganska varm kille.

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Första gången min första fru såg mig gråta var efter sex år. Hon vaknade mitt i natten och undrade vad som lät. Det var jag som tittade på den direktsända Oscarsgalan och min stora idol Clint Eastwood hade precis vunnit.

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Det är en svår fråga! Förr i tiden önskade jag att jag hade haft en överjordisk golftalang. Jag har nämligen några kompisar som spelar på golftouren och jämförelsevis med att vara hockeyproffs så verkar det glassigt och väldigt lite ”springa i backar”.

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• En dröm jag haft länge och som nu ska gå i uppfyllelse är att dra till Chicago, köpa en häftig cabriolet (gärna en Impala -58) och åka Route 66. Kanske med en avstickare till Vegas.
• Jag ska åka Vasaloppet, det känns som att man borde det när man bor här uppe.
• Vinna SM-guld med Mora IK!

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Vi har sjöar, skiftande vacker natur, skidspår och skidbackar. Möjligheterna finns! Vi kan säkert bli ännu bättre på att locka hemvändare, göra det attraktivt att starta verksamhet och företag. Vilket gör att det finns mer sysselsättning för ungdomarna.

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Anders Olsson. Han har lovat att lära mig hur man kittar fönster. Jag väntar fortfarande.