Mats Kärn

ÅLDER: 52 år. SYSSELSÄTTNING: Driver BG Bälter.
FAMILJ: Särbon Elisabeth, bonussonen Jerry, mamma och syster.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MATS?
Jag är född och uppvuxen här i Orsa och har under åren gjort en massa saker. Jag har jobbat på kommunen, drivit eget tidigare och när jag tillsammans med en kompanjon fick möjligheten att ta över det anrika företaget BG Bälter som gör karbinhakar slog jag till. Vi levererar nu till 15 länder, det är häftigt.
Jag tycker om att umgås med familjen och så är jag hockeyintresserad och ser varje Leksandsmatch. Trav är nog ändå min stora passion. Jag är delägare i två travhästar.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag hoppas att jag upplevs som en lyssnande god vän.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
1994 åkte vi, ett gäng svenskar, på affärsresa till Kina och på centralstationen i Shanghai fick vi feeling och började spela och sjunga ”Ovan där”. Efter en stund var det tusentals personer som bildade publik. Det var galet.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
I ett närperspektiv hade det varit bra om jag hade haft förmågan att laga, fixa och trixa med maskinerna i produktionen.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Drömmen är att bo i ett varmt land under vinterhalvåret.
• Lyckas bli ensam vinnare på V75.
• Att alla i min familj får vara friska.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Alla i Orsa borde skänka en tacksamhetens tanke till Oscar Diös som investerat i den tidigare anskrämliga byggnaden Orsa Hotell. Det har gjort Orsa mycket bättre. Sedan tror jag inte att det är någon idé att drömma om vanliga butiker, vi får nog satsa på specialbutiker.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Anders Thoms som är en duktig plåtslagare.