markus Zetterström

ÅLDER: 46. SYSSELSÄTTNING: Deltidsingenjör.
FAMILJ: Sambon Sara och barnen Melker 13 år och Majken 9 år.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MARKUS?
Född och uppvuxen i Stockholm men firade många jul- och nyårshelger i Grönklitt. 2003 köpte jag ett hus i Grönklitt och ju mer tid jag spenderade där uppe desto mer insåg jag att jag trivdes otroligt bra här uppe i Orsatrakten. Allt jag vill ha finns i Orsa, det är paradiset. Så vi köpte hus på Berget och 2006 flyttade jag upp permanent. På fritiden tycker jag om att cykla mountainbike och husbilssemestra i Europa, helst Italien. Vi har en stuga i Näckådalen som vi ofta är vid och åker skoter. Jag är engagerad i Orsa SK, det är riktigt givande att se till att barnen aktiveras.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har faktiskt haft en formel 1-bil i garaget, en Williams. Jag har även något SM-guld i skidor liggandes i byrålådan. Det värsta är att jag hade norskt rekord i fortkörning på 90-talet.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag har ingen diagnos på papper men jag hinner alltid starta ett nytt projekt innan jag slutfört de påbörjade.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Det hade varit bra att kunna klona sig själv. Då hade jag kunnat slutföra alla mina påbörjade projekt.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill ju såklart se vad barnen hittar på i framtiden.
• Genomföra Vita bandet och åka skidor mellan Grövelsjön och Treriksröset med någon trevlig person som jag slipper vänta på.
• Skaffa en segelbåt och segla i Stockholms skärgård så barnen får uppleva det jag upplevde som barn. Sen vill jag fortsätta resorna i Europa med familjen.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag vill vända på det. Vi behöver bevara det enkla. Det är redan skönt att leva här och barnen får växa upp i en fantastisk miljö. Något som jag tänkt mycket på vid mina husbilsresor i andra länder är att det borde vara enklare för turister att stanna i Orsa. Istället för förbud så borde vi ha välkommenskyltar. Centralt belägna nattparkeringar eller enkla ställplatser för husbilar tror jag skulle gynna våra butiker, restauranger och evenemang.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jocke Nordin, en ideell kraft som lägger ner mycket tid med att röja och bygga mountainbikebanor.