Maria Soling

ÅLDER: 41. SYSSELSÄTTNING: Städledare på Orsa Lokaler.
FAMILJ: Sambon Per, sönerna Jon och Emil.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MARIA?
Jag är en glad Orsatös i mina bästa år. Jag är tonårsmamma till två fina pojkar på 14 och snart 18 år. Vi har nyss fått chansen att flytta till vår drömgård i Stackmora där jag kan krydda vardagen med min familj och mitt stora intresse sedan barnsben, hästar! Ridning, dressyr och kontakten med det stora djuret är livets melodi. Som liten var jag väldigt tyst, blyg och försynt. Jag fick min första ponny när jag var 10 år av min farfar. Jag lärde mig att få ta ansvar och utvecklas tillsammans med hästen. Jag började träna dressyr och ganska snart att tävla. Idag har jag fått det stora förtroendet att vara städledare på Orsa Lokaler, ett yrke jag brinner för och som har en väldigt viktig betydelse inte bara i dagens läge utan annars också, lokalvården. Jag har själv 20 års erfarenhet av yrket. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får hålla på med mitt största intresse och att få vara omgiven av så många underbara människor både privat och på jobbet.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har varit med och ridit för Orsa Ridklubb upp till Eliten som är den högsta serien i ponnydressyr, -96 tror jag att det var. Jag har även kvalat och ridit SM på ponny både individuellt och i lag. På den tiden var det träningar och tävlingar i princip varje helg. Jag måste passa på att tacka mina föräldrar och syskon som stöttade mig i denna galenskap, HAHA … Som pappa brukar säga; ”Dressyr är lika intressant som att se färg torka”. Ändå så hoppade han över älgjakten för att köra mig på tävling, det är kärlek det!

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att andra upplever mig som en lugn och glad person.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Bota sjuka människor. Det hade man haft mycket nytta av. I dagens läge så hade den superkraften också krävts att man hade haft 1,5 meter långa armar så att man kan hålla avståndet, om det skulle behövas någon sorts handpåläggning.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill bli farmor när den tiden är inne.
• Jag skulle vilja få chansen att någon gång tävla i frack och hatt.
• Jag vill ut och resa, sola och bada.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag tycker att Orsa har allt – vi har ett stort utbud av det mesta och det finns aktiviteter för både barn och ungdomar. Jag har bott i Orsa i hela mitt liv och det finns inget som jag direkt tycker att Orsa saknar.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jenny Bergman som alltid har lätt till skratt.