KORRE: Mona Lindh, 68 år.
SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär och Kompassenkorre på Mallorca.
FAMILJ: Två barn med familjer.

Mallorca för alla sinnen var temat för resan. Det stämde till fullo då Mallorca har ett enormt utbud av sevärdheter och attraktioner. Höga berg med fina vandringsleder,bra utmärkta leder, vi vandrade bl.a. från Deja till Port de Soller. Vi besökte en olivplantage med ekologisk odling, oliverna skördas på förmiddagen och pressas på eftermiddagen för bästa resultat. Vi var på vinprovning på en liten
plantage där vi också serverades tapas till lunch och några olika vinsorter som producerades där. Att cykla på Mallorca är populärt, vi tog den lugnare varianten och cyklade in till Palma och runt i denna vackra stad, Trånga gator, vackra byggnader och vilken katedral. Vackra små byar for vi förbi efter kustvägen upp till bl.a. Valdemossa. Där bodde en tid Chopin och författarinnan George Sand i klostret. Under våra turer med buss for vi förbi stora odlingar av mandel, apelsiner, citroner, oliver och druvor men ändå är största näringen turismen.

Fakta Mallorca

Mallorca är en spansk ö i Medelhavet öster om Iberiska halvön och är den största ön i ögruppen Balearerna. Det fasta invånarantalet uppgår till cirka 862 000, varav cirka 375 800 bor i huvudstaden Palma. Ön är ett känt semestermål och många turister kommer dit för att sola och bada och det har varit så ända sedan 1950-talet. Omkring 15 miljoner turister besöker Mallorca varje år.

Huvudstad: Palma de Mallorca.
Officiellt språk: Katalanska och spanska.
Befolkning: 862 000 på en yta av 3640 km2 (år 2009).
Valspråk: ”Plus Ultra” (latin) ”Ännu längre”.