Maja Ohlsén Hansson

ÅLDER: 54. SYSSELSÄTTNING: Mattelärare på Orsaskolan.
FAMILJ: Gift med Lasse, mamma till Tyra och Vilmer.

FRÅGA ETT. VEM ÄR MAJA?
Jag har bott nästan hela mitt liv i Orsa. De senaste 32 åren i min mammas barndomshem, en gammal bondgård i Oljonsbyn (med mycket mark att hålla slyet borta ifrån). Man skulle kunna tro att matte är mitt största intresse. Men så är det inte, det är faktiskt musik av alla dess slag. Jag har sjungit i kör och spelat fiol största delen av mitt liv och så kular jag sommartid. Jag tycker även om att skåda fåglar i trädgården och vara ute i skogen och plocka trattkantareller.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har hoppat bungyjump, blivit klappad på handen av påven Johannes Paulus II och så har jag faktiskt försökt starta en skogsbrand.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag hoppas att de flesta upplever mig som vänlig.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja ha kraften att få alla människor att hitta ”sin rätta plats” i tillvaron, där de verkligen kommer till sin rätt och får känna sig bra och värdefulla. Som en sorts blandning av Gud och yrkesvägledare kanske.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill förstås se våra barn bli vuxna, klara av livet och stå på egna ben. Gärna få några barnbarn också.
• Vi skulle behöva ”döstäda” och renovera huset.
• Någon gång gå på en opera på Metropolitan i New York.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Som motvikt till skärmtiden skulle vi behöva få fler barn och ungdomar att aktivera sig, oavsett om det är inom idrott, musik eller något annat. Jag saknar förvisso många affärer som vi hade förr, men inser så klart att det är nästintill omöjligt att konkurrera med e-handeln och gläder mig i stället åt de fina affärer – och alla övriga duktiga och modiga företagare – vi har i Orsa idag!

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Frida Clewemar, en jättemusikalisk och intressant person!