Lucie Jansova

ÅLDER: 38 år. SYSSELSÄTTNING: Jobbar inom vården.
FAMILJ: Maken Tomas och barnen Johana, Anna och Adam.

FRÅGA ETT. VEM ÄR LUCIE?
Jag är en trebarnsmamma som är socionom i grunden och snart färdigutbildad sjuksköterska. Född och uppväxt i Tjeckien, bodde åtta år i Tyskland och flyttade till Sverige för sex år sedan. Jag älskar musik! Jag tycker om att sjunga, spela saxofon och piano. Jag tycker om att idrotta, just nu löptränar jag mest men jag har faktiskt precis börjat med konståkning!

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som aktiv, samarbetsvillig, hjälpsam, kreativ, sällskaplig och äventyrlig.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag var en aktiv idrottare som ung, främst inom gymnastik och tennis. Jag var även med om att bygga upp konceptet ”skogdagis” i Tyskland med fokus på natur- och utomhuspedagogik. Nu finns det flera sådana utomhusdagis runt om i Tyskland.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle önska att jag kunde ta bort sociala medier, dataspel och obegränsat med surf framför allt för barnen. Det är en stor källa för den ökade psykiska ohälsan som vi ser nu.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Mitt mål är att bjuda in läkaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen till Orsa. Hans bok ”Skärmhjärnan” rekommenderar jag alla att läsa!
• Jag hoppas få möjlighet att sjunga i en kvintett igen!
• I framtiden vill jag jobba med Läkare utan gränser.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag skulle vilja att idrotts- och föreningslivet i Orsa blev ännu mer tillgängligt. Konståkningsföreningen är fantastisk, där hjälper de äldre utövarna de yngre på ett föredömligt sätt. Rent generellt vore det bra om vi nyttjade de med kunskap och erfarenhet ännu mer, så ett finansiellt stöd till idrottsföreningar vore toppen. Då hade det funnits möjlighet till arvoden för våra duktiga ledare.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Mikaela Spännar som är en av de duktiga tränarna i Orsa Konståkningsklubb.