[26 april 2018]

vilka känslor vill du uppleva dagligen?

– en konkret metod som hjälper dig att ringa in känslor och att göra en plan.

av mona samilda westerdahl

ÅLDER: 44 år. SYSSELSÄTTNING: Lärare och kompassenskribent som driver bloggen underbartliv.se tillsammans med maken Tomas.

Välkommen underbara du! Syftet med denna artikel är att hjälpa dig att ringa in några av de känslor som du vill uppleva och få dig att komma på hur du ska göra för att uppleva dem varje dag.

VARJE KÄNSLA HAR ETT RECEPT
Det vill säga att det finns saker du tänker på, gör eller som händer som utlöser den. Det som är nyckeln är att planera in dessa tankar och aktiviteter så att du utlöser dessa känslor varje dag! Den här metoden kommer från kursen ”12 Dimensions of Mastery” och kommer från Mindvalley.com. Om du vill veta mer om den kan du besöka webbsidan; http://courses.mindvalleyacademy.com/lifebook-quest/

Här kommer några frågor och punkter som stöd för att få in de önskade känslorna dagligen, du fokuserar på en känsla i taget: Det första du ska göra är att komma på en känsla som du vill uppleva mer i ditt liv. (Exempel på känslor kan vara: Kärlek, glädje och lycka.) Sedan svarar du på dessa frågor:

• VAD BETYDER DENNA KÄNSLA FÖR MIG?
• HUR KOMMER MITT LIV ATT FÖRÄNDRAS OM JAG FÅR IN MER AV DENNA KÄNSLA I MITT LIV?
• SKRIV NER TRE SAKER ELLER SITUATIONER SOM FRAMKALLAR DENNA KÄNSLA.
• SKRIV NER TRE STRATEGIER FÖR ATT DU SKA KUNNA KÄNNA DENNA KÄNSLA VARJE DAG.

När du nu har gjort dessa frågor kan du göra om samma sak för fler känslor du vill uppleva varje dag.

Ha en underbar dag underbara du! Livet blir än mer underbart med ännu mer av vissa känslor, eller hur? Tycker du att det här är intressant? Vill du läsa mer om vem jag och min man Tomas är, kan du gå in på vår blogg www.underbartliv.se där kan du också få konkreta tips för ett underbart liv!