Oavsett om du har tråkigt i en tid av social distansering eller bara vill höja julstämningen så är en riktig bra julfilm aldrig fel. 
Vi har bett tre lokala filmmakare ge sitt bästa julfilmstips.

Julius Aspman 29 år. Filmare som driver Julius Aspman Media.

POLAREXPRESSEN från 2004 av regissören Robert Zemeckis.

Detta är en av mina favoritjulfilmer för att den fångar en värld ur ett barns ögon, med snygga och märkliga detaljer som man bara kan stöta på i drömmar. Till exempel den läskiga, men också snälla herren på taket av tåget. Många andra animerade filmer är ofta ytliga men jag tycker denna har ett djup och mörker som jag tilltalas av. Kanske är det också för att jag kan relatera till barnets uppväxt som jag inte kan se den utan att ögonen tåras.

Corina Glijnis-Noom 57 år. Driver produktionsbolaget Kola Productions tillsammans med filmande maken Marco.

MUPPARNAS JULSAGA från 1992.

Jag väljer att gå tillbaka till min ungdom och Mupparna. Julens tid är kommen och tre spöken får Scrooge att inse att livets värden även ligger bortanför de materialistiska. Filmen innehåller julens magi och dess budskap utan att vara för cheesy.

Även filmen BAD SANTA med Billy Bob Thornton är en favorit.

Anders Hanser 75 år. Fotograf, filmare och folkbildare.

En julfilm är ofta en så kallad feelgood-film som sprider julstämning och dit hör en av mina favoriter LOVE ACTUALLY.

Ingmar Bergman, vår världsberömde filmskapare, som i grunden gjorde mörka och ifrågasättande filmer, lyckades med filmen FANNY OCH ALEXANDER i början av 1980-talet skapa en film som älskades av många och Oscarsbelönades. Fanny och Alexander växer upp i förmögna familjen Ekdal i början av 1900-talet. Under julaftonen framför familjen ett julspel med efterföljande julfest.