Jörgen Nohrin

ÅLDER: 50 år. SYSSELSÄTTNING: Handläggare på Studiefrämjandet. FAMILJ: Sambon Helena.

FRÅGA ETT: VEM ÄR JÖRGEN?
Jag är född och uppväxt i Stockholm. Min pappa är från Orsa och vi var ofta här uppe under min barndom och 1980 gick flyttlasset till Orsbleck. Jag har arbetat på Le-El och BG-Bälter, varit lärling på Orsa Plåt och precis när jag hade utbildat mig till möbelsnickare så fick jag jobb på Studiefrämjandet. Där har jag jobbat sedan 1996 nu och trivs kanonbra! Jag får syssla med en hel del musik i arbetet och det passar bra eftersom jag älskar musik. Jag lirar i tre fasta band, håller i musikkryss, allsånger och gitarr- och ukulelekurser. På senare år har jag börjat intressera mig för odling och hänger en del i trädgården och i växthuset.

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som glad och trevlig. Om inte så har de fel!

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har faktiskt varit med och slagit ett Guinnessrekord. Det var 18 augusti 2007 som jag deltog i världens då största ukuleleorkester. Vi var 401 personer som lirade på Långholmen i Stockholm. Vi är omnämnda i 2009 års upplaga.

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Att kunna utöva mind control hade varit bra. Då hade jag kunnat gå fram till vem som helst och få dem att bjuda på kaffe!

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
Mitt mål är att fortsätta ha kul och fortsätta att vara nyfiken. Sedan vill jag gärna resa runt och utforska Sveriges nordligaste delar.

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag tycker det redan är bra och att det händer spännande saker. Till våren öppnar både stationshuset och hotellet och så har Frelins fått nya ägare. Vi behöver också bekämpa ”nånannanismen” och inte förvänta oss att någon annan ska ta itu med våra problem.

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Boel Björn, en av mina äldsta vänner. En fantastisk människa på alla sätt och vis.