Jon-Axel Karner

ÅLDER: 24 år. SYSSELSÄTTNING: Lastbils- och skogsmaskinförare.
FAMILJ: Pappa Jonas, mamma Elisabeth och tre syskon, Frida, Olov och Gabriel.

FRÅGA ETT. VEM ÄR JON-AXEL?
Jag är född och uppvuxen i Orsa men har varit mycket i Siljansnäs eftersom min mamma är därifrån, så jag känner mig lika mycket därifrån som från Orsa. Mina största intressen är bilar och snöskotrar, ja, allt med motorer. Jag är nog väldigt målmedveten. När jag väl börjar med ett projekt som till exempel att skruva med min bil så slutför jag det direkt, inte drar ut på det när jag väl bestämt mig.
Nu över vintern har jag jobbat med att köra skogsmaskin och även lastbil här i trakten men snart bär det av till Norge för att köra skogsmaskin igen.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs positiv och framåt, väldigt spontan, ofta alldeles för spontan för mitt eget bästa.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Det var en svår fråga. De flesta vet det mesta eftersom jag brukar vara väldigt utåt.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Det hade varit bra att kunna vara 3–4 personer, då hade jag kunnat jobba både med att lägga asfalt, köra skogsmaskin och lastbil nu i sommar. Det hade varit bra även på fritiden då tiden aldrig verkar räcka till.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Resa mer, hade velat varit till nästan vartenda land.
• Bo i USA i några år. Jag bodde där i en månad som utbytesstudent genom skolan när jag var 18 år.
• Köra snöskoter i British Columbia.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Fler affärer hade varit bra men då måste nog orsaborna vara mer patriotiska, inte åka och handla på andra ställen.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag vill bolla till min farbror Kenneth Karner, han har alltid varit en förebild i mitt liv. Det var han som fick in mig på lastbilsspåret.