Johan komponerar kommande alster i sin nybyggda studio.

johan moraeus

ÅLDER: 40 år. SYSSELSÄTTNING: Låtskrivare och producent. FAMILJ: Frun Lotta och barnen Julia och Axel.

FRÅGA ETT: VEM ÄR JOHAN?
En mycket hockeyintresserad kille som flyttade från Orsa vid 15 års ålder och drog ut på ett musikaliskt äventyr. Jag har gått jazzgymnasiet i Gävle, bott i Stockholm och haft hela världen som arbetsplats. Varje ledig helg åkte vi hem till Orsa. Det var som min farbror Kalle brukar säga att ”jag bor i Stockholm, men jag lever i Orsa”. 2016 tröttnade vi på att packa bilen och styrde flyttlasset hem till Orsa. För något år sedan hade det inte varit möjligt men jag har jobbat hårt och med dagens kommunikation kan jag unna mig lyxen att jobba hemifrån och besöka Stockholmskontoret när det behövs. Jag har funnit det gyllene snittet! När jag inte jobbar så renoverar jag hemma, umgås med familjen och så är jag väldigt hockeyintresserad och tränar Mora IK´s ungdomar. Mitt hjärta tillhör Leksand men jag hejar på Mora!

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror och hoppas att jag upplevs som kvicktänkt, lojal, energisk, vrålmusikalisk och glad.

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag och bland andra Benny Anderssons son Ludvig var ”förband” till ABBA när de återförenades på ett 50-årskalas. Det var häftigt. Jag spelade för övrigt cittra …

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja ha en aura runt mig som gör att människor inom hundra mils radie bara ser de positiva sidorna hos sina medmänniskor.

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• En Billboard-etta i USA!
• Jag vill vara med och uppleva när mina barn hittar kärleken och få träffa mina barnbarn.
• Få ha en lång och frisk ålderdom med min älskade fru.

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa är kanon! Jag upplever att det är en mycket öppnare och varmare by än den jag flyttade ifrån på 90-talet. Om något ska förbättras så är det väl Orsa IK som ska upp i division 2 och med det laget som lirar nu blir det inga problem.

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jens Fälldin som väljer att förädla Orsa med läkarkunskaper och nytt blod. Välkommen Jens!