Joakim Nordin

ÅLDER: 53. SYSSELSÄTTNING: Arbetsledare på Mora Kommun.
FAMILJ: Fru Malin och barnen Hanna, Isak och Viktor.

FRÅGA ETT. VEM ÄR JOAKIM?
Född och uppväxt i Hudiksvall. Vi har en familjegård i Kallmora på pappas sida där vi tillbringade många sommar- och vinterlov, så flytten till Orsa var inte alltför svår. Började i Orsa IF och Lillåvallen blev något av ett andra hem för mig, det var ett härligt drag runt matcherna på vallen. Om jag inte minns fel så blev vi i P15 distriktsmästare. Efter högstadiet flyttade jag till Borlänge för studier och bytte Lillåvallen mot Domnarvsvallen och spel i IK Brage. Hade sedan förmånen att få träffa en grym kvinna från Falun, hon har ännu inte tröttnat på mig, 33 år senare. I början av 2000-talet efter moget övervägande flyttade vi tillbaka till Orsa. Mellan jobbet i Mora och det ideella arbetet i cykelklubben lägger jag gärna min tid på att vara med barnen, fixa i trädgården eller slutföra något projekt på huset samt få lite kvalitetstid i skogen och då gärna på mtb, inte mycket som slår det. Jag var tidigare ledare i skidklubben och inom fotbollen under många år. Efter att vi startade upp CK Uven som är cykelklubben här i byn så är det där jag lägger många timmar, då både som ledare och som servicepersonal till äldsta sonen som tävlar i mtb. Det ideella arbetet är viktigt för mig och värt varenda minut när man ser barn och ungdomar växa med sina idrottsliga prestationer och få en meningsfull fritid. Jag önskar att fler tog möjligheten att ställa upp i föreningslivet i någon form, det ger så mycket.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har hoppat bungyjump på Cypern från 90 meter, det gör jag inte om. Tidigt 90-tal så fintade jag faktiskt upp IFK Göteborgs Stefan Rehn på läktaren under en match, vet inte om han hittat ner än.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag har nära till skratt så jag hoppas och tror att de flesta ser mig som en glad och positiv person som sällan ser hinder utan utmaningar som går att lösa.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Den är enkel eftersom jag har två barn med typ 1-diabetes. Jag skulle verkligen vilja bota den sjukdomen!

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Resa till USA och åka Route 66.
• Det vore häftigt att få genomföra Swiss Epic som är ett etapplopp på mtb.
• Köpa ett hus i södra Italien och njuta av sol, värme och mycket cykel.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
6 900 orsingar kan ju inte ha fel. Orsa är kanon och har jättemånga bra saker. Självklart hade det varit bra med fler arbetstillfällen. I dagens samhälle behöver ju inte allt vara så centraliserat, så en stor arbetsgivare får gärna etablera sig på orten. Sedan önskar jag fler platser för spontanidrott, som till exempel pumptrack och skateparker, där barn och ungdomar oavsett tid på dygnet kan aktivera sig.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Ewa-Lena Kvarnlöf. Det vore kul att veta mer om henne då yngsta sonen ofta hänger där tillsammans med hennes dotter.