Foto: Alfred Conradson.

Joacim Conradson

ÅLDER: 43. SYSSELSÄTTNING: Jobbar på AB Karl Hedin sågverk.
FAMILJ: Sambo och två barn.

FRÅGA ETT. VEM ÄR JOACIM?
Född i Byske i Västerbotten och flyttade till Orsa i tioårsåldern. Bodde i princip i Orsa Ishall tills jag började på hockeygymnasiet i Mora. Har bott i Uppsala några år men annars har jag varit Orsa trogen. Har jobbat på AB Karl Hedin i nio år, de senaste två åren med bland annat säljstöd och produktutbildningar. Fritiden läggs i föreningar där barnen är aktiva. Jag är bland annat ordförande i Orsa SK. Jag har inga sociala medier, det kanske är därför jag har möjlighet att vara engagerad i föreningslivet på det sätt jag vill.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag var faktiskt med och slog det dåvarande världsrekordet i att åka skoter längst sträcka på vatten, cirka 4 mil. Det var i slutet av 90-talet på Piteälven. Det var jag som körde följebåten …

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som engagerad, ibland lite jobbig men också pragmatisk och lösningsorienterad. Men de flesta vet nog att jag vill väl och att jag har humor.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Tveklöst att ha möjlighet att resa i tiden. Då hade man kunnat rätta till en massa saker.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Umgås så mycket som möjligt med min familj.
• Se en NHL-match, varför inte New York Rangers och Washington som barnen håller på.
• Åka på en lång cykelsemester.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag vill ändå säga att Orsa är fantastiskt och vi har nästan allt här. Det vore bra om fler förstod det. Det kan bli ännu bättre om vi alla gör lite till, stort som smått, då kan vi skapa bra förutsättningar för våra unga. Möjligheterna är enorma. Jag har förstått i efterhand hur föräldrar och andra vuxna genom deras ”lilla extra” har gett mig möjlighet att leka hockey i hela mitt liv. Bland annat till och från under tre årtionden i Orsa IKs A-lag. Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska människor som hjälpt till under Orsa SKs tävlingar under åren.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar till Markus Zetterström. En inflyttad ledare/förälder som alltid ställer upp och ser möjligheterna.