Jens trivs på Orsa vårdcentral.

Jens Fälldin

ÅLDER: 34 år. SYSSELSÄTTNING: ST-läkare i allmänmedicin på Orsa Vårdcentral. FAMILJ: Sambon Rut, två barn och två katter.

FRÅGA ETT: VEM ÄR JENS?
Född och uppväxt i Sollefteå där jag gick tekniskt gymnasium eftersom jag, precis som alla andra, ville bli ingenjör och jobba med data. Jag arbetade ett tag som journalist och fotograf på Tidningen Ångermanland. Flyttade sen till Stockholm och vikarierade som lärare, och fortsatte sen till Uppsala och studerade stats-vetenskap. På kvällar och ledig tid läste jag medicinsk latin, engagerade mig i ett läxläsningsprojekt i Gottsunda och jobbade extra på ett behandlingshem för människor med tvångssyndrom. Jag blev mer och mer intresserad av människor och medicin och började studera till läkare. I Uppsala träffade jag Rut, som är ifrån Orsa, och vi flyttade till Orsa 2013. Jag gjorde min AT-tjänst på lasarettet i Mora och under den perioden bodde vi på Sollerön. Förra vintern köpte vi hus i Viborg och nu är det färdigflyttat hoppas vi! Jag trivs kanonbra här i Orsa och på Orsa Vårdcentral, det påminner en hel del om Sollefteå. Det är skönt att slippa trängas, att ha närheten till naturen och att barnen får uppleva riktiga årstider med ren snö. Sen gillar jag dialekten här!

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som finurlig och ful i munnen. Allt annat är nog bara önsketänkande.

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag var ”mannen på perrongen” i Roy Anderssons film ”Du levande”.

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja ha mer av den klart underskattade superkraften visdom! Det hade varit bra att kunna skapa obegränsat med tid både privat och yrkesmässigt.

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill vara en bra pappa till mina barn så att de växer upp och blir vänliga och glada vuxna. Det är nog den uppgiften jag allra helst av allt inte vill misslyckas med i livet.
• Bli ännu duktigare på mitt jobb!
• Ta med familjen på en resa till Patagonien på andra sidan jordklotet.

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Fler kontaktytor och mänskliga interaktioner. Träffar du en människa en gång i månaden så litar du på den och litar du på människor så får du mer framtidshopp.

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Anette Johansson, vår färgstarka kollega som precis gått i pension, så vi får se hur hon har det! Vi saknar dig Anette!