Jenny Bergman

ÅLDER: 32 år. SYSSELSÄTTNING: Jobbar på Pathos Reklambyrå/Orsakompassen.
FAMILJ: Sambon Christer, hundarna Jack och Dio, katten Hugo.

FRÅGA ETT. VEM ÄR JENNY?
Jag är född och uppväxt här i byn. Efter högstadiet flyttade jag till Falun för att plugga, Grafisk tryckteknik på Lugnetgymnasiet. Efter det flyttade jag hem igen och fick lite ströjobb bland annat som lokalvårdare både i Mora och Orsa. 2012 fick jag praktikplats på Pathos Reklambyrå/Orsakompassen och efter ett halvt år? blev jag anställd, sen dess är jag fast 😊 Fritiden ägnar jag åt familjen, gillar även att ”smådona” lite hemma och att pyssla – decoupage till exempel, men det har inte blivit så mycket på senare tid. Jag tog jägarexamen för några år sen så det blir en del tid i skogen på hösten. 2018 köpte jag en fäbodstuga i Grunuberg och där trivs jag väldigt bra.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag är en mästare på att flytta tydligen. Jag fick nyligen en lista från Skatteverket som visade att jag bott på arton adresser, samma adress förekom i och för sig ett par gånger.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag skrattar rätt mycket och brukar ofta få skrattanfall, så jag vet att jag upplevs som väldigt glad. Tror att jag även upplevs som lugn, omtänksam och kreativ.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Förutom att utrota pandemin och djurplågare så skulle jag vilja kunna ta bort jobbiga rädslor som vi människor har, det hade underlättat i livet tror jag.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Bli moster.
• Vinna på trav så jag kan renovera stugan och köpa en ny bil 😁
• Köpa en stuga/mindre hus i Ljungdalen.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag håller med föregående talare, Orsa är jättebra. Det är vackert, fin natur, närhet till det mesta och det finns faktiskt saker att göra om man bara vill. Visst hade det varit bra med fler butiker, för att slippa åka till Mora, men det verkar svårt här.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar till min kompis Reinhold Osju. Det vore kul att höra mer om hans resplaner och jag tror att många är nyfikna på honom.