Jeanette Sundberg

ÅLDER: 34 år. SYSSELSÄTTNING: Driver Lilla Sällskapet.
FAMILJ: Förutom dottern Elsa på 5 år och en särbo så skulle jag säga att min familj är ganska stor med både vänner och familjemedlemmar inräknade.

FRÅGA ETT. VEM ÄR JEANETTE?
Född och uppvuxen i Orsa och varit verksam inom hotell och restaurang sedan 17-årsåldern. När jag fick min dotter tänkte jag att det fick vara nog med restaurang, sena kvällar och alkoholpåverkade människor så jag sa helt enkelt upp mig innan jag gick på föräldraledighet och tänkte att livet löser sig. Jag gick en vuxenutbildning i charkuteri och styckning och jobbade på ICA ett tag men jag saknade restaurangbranschen. 2015 föddes Elsa och i juni 2019 kunde vi öppna dörrarna till Lilla Sällskapet. När jag väl unnar mig någon fritid tillbringar jag den gärna till skogs. Har länge hållt utkik efter en egen stuga men ingen har riktigt fallit mig i smaken så i somras slog jag till på en husbil så nu har jag min stuga med mig. Helt fantastiskt att kunna dra till skogs och stanna där man känner för det. Förutom alla turer i Orsaskogen så åkte vi vildmarksvägen i höstas och det var absolut inte sista gången.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag kan nog uppfattas som rätt frispråkig, ibland kanske jag talar lite innan jag tänker. Brukar inte fundera så mycket på det, men mina vänner upplever mig nog som ganska okomplicerad och impulsiv.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag kom faktiskt in på frisörgymnasiet, det var något jag hade gett mig fan på att jag skulle göra och envis som jag är så gjorde jag de. Jag flyttade till Örebro och när jag väl var på plats förstod jag inte över huvud taget vad jag gjorde där, jag ville ju jobba inom restaurang. Jag var tillbaka hemma efter drygt 3 månader. Sen är jag rädd för mörker och spindlar, det gör mitt nya husbilsliv ganska komplicerat. 😂😂

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Det hade varit bra att kunna klona sig så man hade fått dubbelt så mycket gjort och kanske ha förmågan att trolla fram två extra händer då och då.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill hinna gå i pension.
• Se mitt barn växa upp.
• Bila genom Italien.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa är fantastiskt! Det enda jag kan sakna är en leksaksaffär, alltför ofta behöver man nåt från en leksaksaffär har jag märkt dom senaste åren. Det är tur att Coop har ett helt okej utbud annars hade jag suttit i klistret många gånger.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Helen Arnesson, en stor förebild som jag har mycket kunskap att tacka för.