KORRE: Grodis, 7 år.
SYSSELSÄTTNING: Kramigt gosedjur och kompassenkorre i Italien.
FAMILJ: Livskamraten Tuva.

Jag heter Grodis och jag är sju år. Mina första år med min livskamrat Tuva har varit mysiga. Det har varit många skratt, men också en hel del snor, gråt och tröst. Men det är kramiga gosedjur, som jag, väldigt bra på.

På senare tid har vi skaffat nya vänner också. Tuva går i skolan och jag tycker att det är bra att hon träffar andra. Jag å andra sidan brukar smyga ner i Tuvas pappas resväska. Jag är en äventyrlig liten groda. Vi har varit på hockey, åkt ubåt och nyss var vi på Sicilien. Det var jättespännande. Vi har snorklat, ätit god mat och varit på opera (en stor tant som skrek superhögt). Där fick vi något som kallas champagne. Det var gott, men jag blev en lite väl sprallig groda och fick ligga i en väska resten av kvällen.

Trots alla äventyr så är det skönt att komma hem och få gosa med min bästa kompis igen. Ska du också ut på äventyr? Kontakta redaktionen och bli en kompassenkorre du med!
Arrivederci och kvack på dig!

Fakta italien

Italien är en enhetlig parlamentarisk republik i Sydeuropa. Italiens territorium täcker 301 338 km² och påverkas av ett tempererat säsongsklimat. Med 60,8 miljoner invånare är Italien det femte mest folkrika landet i Europa och det 23:e folkrikaste i världen. I norr gränsar landet till Schweiz och Österrike längs Alperna, i nordost till Slovenien och i öst till Adriatiska havet med maritim gräns mot Kroatien och Albanien och i nordväst till Frankrike och i väster till Medelhavet. I söder har landet även en maritim gräns mot TunisienMalta och Libyen.

Huvudstad: Rom. 
Officiellt språk: Italienska.
Befolkning: Ca. 60 589 445 på en yta av 301 340 km²