Inga-Britt, Windy och Ebba utanför IB:s Hundlivs lokaler i gamla OK-macken. Lokalen delas med Eva Knutsson och Maria Jonsson.

INGA-BRITT PERSSON

ÅLDER: 57 år. SYSSELSÄTTNING: Kontorist samt driver IB:s Hundliv. FAMILJ: Man, tre utflugna barn med respektive och tre barnbarn.

FRÅGA ETT: VEM ÄR INGA-BRITT?
Jag bor i Kallmora med min man och mina två jaktlabradorer Windy och Ebba. Tidigare behandlade och masserade jag hästar, men fick sluta på grund av en skadad arm. Jag bytte riktning i mitt företag och sysslar idag med hundkurser och privata träningar inom bruks och lydnad. Just nu vidareutbildar jag mig till problem-hundskonsult och klickerinstruktör i Stockholm. När det är klart kan jag hjälpa till att reda ut hundars oönskade beteenden. Även på fritiden handlar det mesta om hundar, jag är ute och tävlar en hel del.

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att en del tycker att jag är väldigt pratig. Min man hävdar ibland att jag är onödigt positiv, det kanske stämmer :).

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Det är nog inte många som vet att jag har skrivit en bok. Den handlar om Russin-Orvar och Spagetti-Jan. Den är inte utgiven ännu.

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle verkligen vilja ha kraften att få slut på alla krig och orättvisor!

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Det vore hemskt kul att kunna leva på mitt företag.
• Vara med och se mina barnbarn växa upp.
• Jag vill gärna ha en rottweiler igen någon gång. Jag har haft två tidigare, de kräver mycket men ger även otroligt mycket tillbaka.

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Framför allt måste vi handla mer lokalt i Orsa och inte åka till Mora hela tiden. Vi kan börja med det! Då kanske fler vågar öppna nytt. Det är fantastiskt kul att Orsa Hotell får en nystart!

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Torbjörn Persson som driver Orsa Träningscenter.