KORRE: Josefin Kärrberg, 20 år.
SYSSELSÄTTNING: Studerande och kompassenkorre i Indonesien/Bali.
FAMILJ: Mamma, pappa och syster.

Hej, från andra sidan jordklotet! Mitt namn är Josefin Kärrberg, ursprungligen från Orsa. För lite mer än ett år sedan flyttade jag upp till Östersund då jag kom in på socionomprogrammet. För närvarande läser jag min tredje termin vilket även motsvarar praktik. Jag valde att förlägga min praktik på Bali i Indonesien i 4 månader, där jag befinner mig just nu till den 10 maj.
Jag befinner mig på ett fantastiskt barnhem, Jodie O Shea, som idag har hand om 94 barn mellan åldrarna 0-21 år, barn som har varit med om traumatiska händelser i livet, eller barn som har mist sina föräldrar. Tack vare barnhemmet ser jag idag skrattande och lyckliga barn varje dag. Barn som är tillgivna, glada och kärleksfulla och det känns så givande och tacksamt att få vara en del av det och se det med egna ögon. Barnhemmet startade till minne av Jodie O Shea, som tragiskt dog under Bali- bombningen 2002. Barnhemmet finansieras av sponsorer och donationer, där barnhemmets mål är att ge barnen en andra chans i livet och arbetar för barnets bästa.

Bali, en fantastisk ö som erbjuder värme, fina stränder, god mat, fantastisk natur men framförallt, det bästa av allt är att möta fantastiska människor.

Mvh Josefin.

Fakta Indonesien

Indonesien, officiellt Republiken Indonesien, är en stat i Sydostasien och Oceanien. Indonesien består av över 13 000 öar och 33 provinser. Med över 252 miljoner invånare är det världens fjärde folkrikaste land och har världens största muslimska befolkning. Indonesien är en republik med en vald lagstiftande församling och president. Landets huvudstad är Jakarta. Landet gränsar till Papua Nya Guinea, Östtimor och Malaysia.

Huvudstad: Jakarta.
Officiellt språk: Indonesiska.
Befolkning: Ca 252 miljoner på en yta av 1 919 440 km².