KORRE: Bo Olander, 61 år.
SYSSELSÄTTNING: Budo- och självförsvarsinstruktör, lärare i kinesiska och ryska och kompassenkorre i Indien.
FAMILJ: Hustrun Eva (”Orsamålets abc”) och 2 barn.

På väg till Kathmandu i Nepal fastnade jag på min mellanlandning i Mumbai (Bombay), eftersom ett flygplan kraschat på och blockerat Kathmandus enda landningsbana ett par timmar före min flygning dit. Flygplatsen förblev stängd och jag fick därför tillbringa två dagar i Mumbai i stället.

I Mumbai hade jag turen att få uppleva firandet av en av Indiens största högtider, Holi. Genom att kleta in varandra med färg och spruta vatten på varandra firar man vårens ankomst, då monsunen kommer med sitt efterlängtade och livgivande regn.
Glada och trevliga människor önskar varandra ”Happy Holi!”. T.o.m. spärrvakterna vid Skytrain önskade mig Happy Holi när de såg att jag var infärgad med rosa färg i ansiktet!

Fakta Indien

Indien, officiellt Republiken Indien, är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för ”världens största demokrati”. Indien gränsar till Indiska oceanen i söder, Arabiska havet i väster och Bengaliska viken i öster. Landet gränsar till Pakistan i väster, till Kina, Nepal och Bhutan i nordost och till Bangladesh och Burma i öster.

Huvudstad: New Delhi.
Officiellt språk: Hindi, tamil, sanskrit, engelska och 20 andra.
Befolkning: Ca. 1 236 344 631 på en yta av 3 287 590 km².
Valspråk: Satyameva Jayate (”Endast sanningen segrar”).