Helen Arnesson

ÅLDER: 37 år. SYSSELSÄTTNING: Mammaledig.
FAMILJ: Dotter på 6 månader, bonusson på 10 år och sambo.

FRÅGA ETT. VEM ÄR HELEN?
Jag är en driven person som trivs bäst med full fart. Förutom tre år på gymnasiet i Stockholm har jag varit min hembygd trogen. Jag startade mitt yrkesliv med 15 år inom turistbranschen. Idag arbetar jag på Siljan Schakt vilket tidigare var familjens företag men som idag ägs av börsnoterade Infrea. Jag är väldigt stolt över att få arbeta på det företag min pappa byggt upp från noll till 170 miljoner i omsättning och ser fram emot att få vara en del av dess fortsatta utveckling. Med ca 75 anställda är vi en av kommunens största privata arbetsgivare vilket jag tror att få vet om. Just nu är jag dock mammaledig. Jag har spenderat större delen av barndomen och en ansenlig mängd timmar av vuxenlivet i stallet. På den tid som blir över tycker jag om att vandra, åka skidor, bestiga berg och se mig omkring i världen.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag uppfattas som målmedveten och energisk, kanske rent av krävande och envis men det låter inte lika bra. Mina närmaste skulle nog också säga att jag är både hjälpsam och stöttande, jag tycker om att se både vänner och kollegor lyckas.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har i princip ingen taktkänsla. Vid tillfällen då det krävs att klappa händerna i takt, till exempel på en konsert eller på ishockey, tittar jag när andra klappar och härmar det. Till de som undrat vem det är som klappar en halv takt efter alla andra – nu vet ni!

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
För en bråttom-Maja som mig skulle förmågan att förflytta sig med ljusets hastighet vara skönt men i dessa tider väljer jag ändå att kunna bota sjukdomar. Den friske vill hundra saker, den sjuke endast en.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Se barnen växa upp.
• Bestiga Marmolada, Dolomiternas högsta berg.
• Återuppta mitt hästintresse som är på lite paus till förmån för andra delar i livet.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag tycker Orsa är fantastiskt. Jag älskar enkelheten, närheten till naturen och utsikten över bergen. Ser fram emot att få delta i byggnationen av nya E45, ett omdebatterat och känsligt ämne men som skulle göra trafiksituationen tryggare och bättre samt skapa fler arbetstillfällen under byggtiden.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar till min nya granne Maria Soling som alltid har ett strålande och smittsamt leende på läpparna.