Guido Steinberg

ÅLDER: 53. SYSSELSÄTTNING: Förskolelärare.
FAMILJ: Frun Nadine, dottern Lara 17 år, hunden Enice och svärmor Heidi.

FRÅGA ETT. VEM ÄR GUIDO?
Jag är född och uppväxt i forna Östtyskland och gjorde faktiskt lumpen när Berlinmuren föll. Som trettonåring flyttade jag till Potsdam och gick elitidrottsskola. Enligt mätningar och undersökningar så passade min kropp bäst för släggkastning. Under juniortiden slog jag flera östtyska rekord och jag skulle precis till att bli uttagen i tyska landslaget till OS i Barcelona när en ryggskada satte stopp för karriären. Jag gick hantverkarutbildning men fick skola om till förskolelärare som var bättre för kroppen. Under en semesterresa till Sverige fick vi upp ögonen för pärlan Orsa. Naturen, livskvaliteten och trevliga människor fick oss att flytta hit. Jag tycker om att laga mat, promenera med hunden och jag älskar att vara i skogen. Odla och bygga är andra intressen. Jag har byggt ett växthus och snart är hönshuset klart.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag och Nadine gifte oss på campingen i Orsa. Det var på udden och Sturfajtn med roddare i Orsadräkt medverkade. Jag är väldigt tacksam till Orsa Roddklubb, det var ett minne för livet och otroligt vackert.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som snäll och rätt så målinriktad.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja ha en kraft som får onda människor att känna hatet de sprider själva så att de fattar vad de gör. Vi måste visa respekt för varandra!

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill klättra upp på Kebnekaise.
• Om kroppen tillåter så vill jag genomföra en svensk klassiker.
• Jag skulle vilja fiska i Norge.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Mer aktiviteter så att folk kan göra saker tillsammans. Det var inte bra att bowlingen försvann. Att sälja campingen till norskarna och lägga ner rovdjursparken var allt annat än en bra idé.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Björn Tomt som sänder lokalradio här i Orsa.