Grilltips inför sommarens kvällar

Skippa tändvätskan
Det finns idag betydligt bättre alternativ att tända grillen med så välj gärna tändull, tänd kuber, elektrisk grillstartare, looftlighter eller skorstenständare.

Grilla med flera zoner
En okontrollerat het glödbädd i hela grillen gör det svårare att grilla. Dela i stället in grillen i zoner så att du har en direkt och en indirekt yta. Då blir det enklare att kontrollera din grillning utan att bränna det du grillar.

Prova smaksätta med rök
Att ge köttet lite härlig röksmak är både kul och väldigt gott.

Burnt ends på sidfläsk

Pork Belly Burnt Ends är en riktig delikatess, för vad kan väl vara bättre än söta, BBQ-rökta, klibbiga små köttgodisar? Detta är verkligen det perfekta snackset på grillfesten.

Gör så här
Börja med att skära fläsksidan i lika stora kuber (ca 3–4 cm). Krydda bitarna med ett jämt lager bbq rub.
Gör i ordning din grill för indirekt grillning med ca 120–130 grader i grillen. Lägg på rökflisen och kuberna & rök dem i ca 2.5–3 timmar.
När köttet börjar kännas mört flyttar du det till en lämplig form & häller över BBQ-sås samt några klickar smör. Ställ sedan tillbaka formen på indirekt yta i grillen och grilla i ytterligare 25–30 min.
Plocka av formen från grillen och låt bitarna svalna något och servera dem sedan direkt. De är perfekta som en starter eller tilltugg till ölen.

Det här behöver du
• Fläsksida (Svålfri) • Söt BBQ-rub • BBQ-sås (din favorit) • Smör • Rökflis eller chunks