KORRE: Susanne Pettersson, 36 år.
SYSSELSÄTTNING: Miljöinspektör och Kompassenkorre i Belgien och Grenada.
FAMILJ: Sambon Jonas och en flock höns.

Vårens resa med min sambo gick till Karibien och inleddes i Grenada. Vi besökte huvudön Grenada samt den lilla charmiga och lugna ön Carriacou som blev en favorit. Där bodde vi enkelt i en liten stuga som ett engelskt par hyrde ut. Solceller, hängmatta, utedusch och magisk utsikt från berget gjorde stugan till ett drömboende. Varje morgon och kväll hade vi sällskap av värdparets ena hund, ett riktigt charmtroll. På tomten fanns även en häst och en höna som kamperade ihop, ett omaka par som verkade trivas tillsammans.

Med en skruttig hyrbil gjorde vi trafiken något mer osäker på ön. På de smala vägarna var det dock bitvis mer getter än bilar så vi kunde lugnt snirkla oss fram och njuta av utsikten.
Jag hoppas jag får chans att återkomma till ön och ännu en gång få gunga i hängmattan och lyssna på havets bränningar samtidigt som en kolibri fladdrar i busken intill.

Fakta Grenada

Grenada är en östat i Västindien, belägen norr om Trinidad och Tobago och tillhör geografiskt Öarna över vinden i Små Antillerna. Politiskt administrerar Grenada några av öarna i ögruppen Grenadinerna, resten av öarna administreras av Saint Vincent och Grenadinerna.

Huvudstad: Saint George’s.
Officiellt språk:
Engelska.
Befolkning: Ca. 89 703 på en yta av 334 km².
Valspråk: The Land, The People, The Light (engelska för ”Landet, folket, ljuset”).